Jogosítvány kell majd az elektromos rollerekhez

Kötelezővé teszik a sisakviselést, és jogosítványhoz kötik a 25 kilométeres sebességet meghaladó járgányok vezetését.

A jövő év március elsejétől életbelépő új KRESZ szerint kötelező lesz a bukósisak az elektromos rollerek vezetőinek, amelyik jármű meghaladja a 25 kilométeres sebességet, azt csak jogosítvánnyal lehet majd vezetni. De az új KRESZ szerint a kerékpárosok élete is megváltozik, ugyanis számukra is kötelező lesz a fejvédő használata.

Az új szabályozás a közlekedés védtelen szereplőit hivatott megvédeni, erre készülhetnek a jelenleg bukósisak nélkül közlekedő e-rolleresek és biciklisek. A sisakviselési kötelezettséget fokozatosan akarják bevezetni, első körben a tizennégy év alattiaknál lesz ez elvárás.

Az új KRESZ nem csak a guruló közlekedőket tereli kordába, hanem az egyre többet telefonozó és fülhallgatóval közlekedő gyalogosokról is gondoskodik majd.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  A befelé tekintés időszaka: az ősz üzenete önmagunk számára - Vicsápi Natália: „Nem az időjárás határozza meg jókedvünket, hanem saját érzelmeink!”

Az Economxnak sokan panaszkodtak az e-rollert használók szabálytalan közlekedésére. Volt olyan, aki azt mondta, hogy ütötték már el rollerrel, és a balesetben fejtörést és eszméletvesztést szenvedett. Míg más az esti órákban részegen rollerezőkre panaszkodott. (acnews.hu) ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
legújabb
legrégebbi legnépszerűbb
Inline Feedbacks
View all comments