A 60 éves Váci Harmónia Kórus jubileumi hangversenye

Az 1964-ben alakult Váci Harmónia Kórus mintegy 60 fővel ünnepli idén fennállásának 60. évfordulóját. A kórus folyamatos és aktív résztvevője a helyi, és országos kóruszenei életnek.

A kórus jubileumi koncertjét október 19-én 17 órakor tartja a váci Madách Imre Művelődési Központ aulájában. A koncerten a jelenlegi kórus mellett fellép a nosztalgia nőikar, és a nosztalgia vegyeskar is.

A műsorban az elmúlt 60 év legkedvesebb darabjai hallhatóak.

A Váci Harmónia Kórust jelenlegi karnagya, Szarka Tamás, és két korábbi karnagya, Orosz Dóra és Verebélyi Ákos vezényli.

A koncertre a belépés díjtalan!

A Váci Harmónia Kórus

A Váci Harmónia Kórust Bogányi Tibor karnagy, zenetanár alapította 1964-ben.

Hamarosan országosan is elismertté vált az énekkar, rendszeres fellépője lett hazai és határon túli zenei rendezvényeknek. 1976-tól mintegy száztagú vegyeskarrá bővült és így az a cappella kórusirodalom remekei mellett lelkes tolmácsolója az oratorikus műveknek is.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Megkezdődött Vácon a Külső Rádi út felújítása

Széles repertoárjának köszönhetően többször felléphetett a Magyar Rádió Kóruspódium című műsorában, saját lemezfelvételt készíthetett, illetve több külföldi vendégszereplésnek tehetett eleget.

Célkitűzései között szerepel, hogy fellépéseivel támogatást nyújtson különböző társadalmi, különösen hátrányos helyzetű csoportoknak. A magyar kóruskultúra európai népszerűsítéséért eddig tizenhárom alkalommal rendezett nemzetközi kórustalálkozót. Az énekkar a Magyarországon elérhető legmagasabb szakmai minősítés, a „Hangversenykórus” fokozat birtokosa, valamint számos elismeréssel és díjjal büszkélkedhet. (Helfrich Máté fotója szeptember 29-iki a gödi fellépésen, a Szent István Király templomban készült – Facebook)

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
legújabb
legrégebbi legnépszerűbb
Inline Feedbacks
View all comments