A 78 éves szenior atléta idén is sikeresen vette az akadályokat

Az Ikarus SE budapesti atlétikai pályáján rendezték meg a szenior atléták 2024. évi országos bajnokságát augusztus 31-én. Az OB-n 40 éves kortól felfelé 5 évenkénti korcsoportok szerinti bontásban mérték össze fizikai tudásukat a versenyzők.

Az 1963 óta versenyszerűen atletizáló dr. Weixl-Várhegyi László, jelenleg életének 78. évében van, ezért a 75-76-77-78-79 évesek M75-ös korosztályában versenyzett.

az Előszálláson született és jelenleg Verőcén élő szenior atléta a Budapest Honvédban kezdte sportpályafutását, de atletizált a dunaújvárosi Kohászban, a székesfehérvári Videoton SE-ben és jelenleg a Videoton megszűnése óta az ARAK örökös tagja, mely egyesület létrehozásában maga is részt vett.

László az idei fedettpályás OB-n már szerzett ezüst- és bronzérmeket, azonban a fő versenyszáma a dobószámok közül is a kalapácsvetés és a nehéz kalapácsvetés, de még 78 évesen is dolgozik, mint diplomás táplálkozási és életmód tanácsadó, terapeuta természetgyógyász.

Életmódjával és táplálkozásával, bizonyítja, hogy idősebb korban is megőrizhetjük szellemi és fizikai kondícióinkat, főleg ha vegetáriánusan, laktózmentesen, glükózmentesen és vércsoport szerint táplálkozunk.

Ez a bizonyítás ez évben is sikerült neki, mert az országos bajnokságon, hat versenyszámban is indult. Diszkoszvetésben és súlylökésben bronzérmet szerzett.

A 100 méteres síkfutásban és távolugrásban pedig ezüstérmeket. A fő versenyszámaiban megszerezte életének 95. OB aranyérmét kalapácsvetésben és a 96. OB aranyérmét nehéz kalapácsvetésben. Az első OB-i aranyérmét 1968-ban a Budapest Honvéd sportolójaként szerezte. (Árvai Attila író) ♦

 

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
legújabb
legrégebbi legnépszerűbb
Inline Feedbacks
View all comments