Apukámnak volt egy mondása: „Úgy írj bárkiről, hogy az másnap szembe jöhet veled Vác utcáin!”

Én mindig ezt tartottam és tartom ma is szem előtt, és ezt kérem a kollégáimtól is, amikor egy cikket megírnak. Talán sohasem volt még ilyen rossz állapotban a váci közhangulat, mint mostanában. Ennek okát pedig nem elsősorban az emberekben kell keresni, hanem egyes véleményformáló helyi sajtótermékekben. Úgy tűnik, nem volt elég egy mocskolódó oldal, már kialakulóban van egy másik is. Ezek hol egymásnak, hol pedig akár saját embereiknek feszülnek. Mindezt közpénzből!

A gyomorforgató az, hogy akik ezeket a cikkeket írják, jellemzően nem is helyiek. Ami látszik is a sok leírt tévedésből, fals információból. Vagyis innen-onnan érkezve úgy írnak helyi híreket, hogy nem is járnak köztünk, nem ismerik a váci közélet jellemzőit, a város múltját, az itteni emberek véleményét a dolgokról és nem is érdeklik őket ezek a dolgok. Ehelyett általános pártpolitikát, sablon politikusi PR-t erőltetnének ránk, lesöpörve az ezeket Vácon módosító speciális dolgokat. Vagyis rájuk nem igaz apukám mondása és „munkájuk” eredménye az árokásás, az ellentétek meglovagolása.

Cui prodest? Kinek az érdeke? Kinek jó ez?  Kinek kell, hogy megossza, dühítse, egymás ellen uszítsa a váciakat? Ez lenne a „politika”? Vagy ez csak egy, a helyiek kontójára folyó, Váctól idegen politikai megmondóemberek játszmája?

Bevallom én már régóta nem nézek tévét, nem hallgatok magyar rádiót. Pont azért, hogy az ilyen jellegű mocskolódásból kimaradhassak. De váci újságíróként a helyi hírekből nem tudom kivonni magam. Vajon hová tűnt a minőségi, valódi újságírás Vácról?

Várom a választ… ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
legújabb
legrégebbi legnépszerűbb
Inline Feedbacks
View all comments