Felemás OB a gombfocisoknál

Budapest adott otthon hétvégén a 2024. évi Szektorlabda Egyéni Országos Bajnokságnak. A Váci Fortét az újonc Rauscher Tamás, a nagy visszatérő Kovács Péter, és a világranglista éllovasa, Szathmáry Károly képviselte a kétnapos megmérettetésen.

Rauscher élete első versenyére készült, így a minősítéssel nem rendelkező versenyzők között méretett meg, és lelkesedésén csak meglepettsége mutatott túl, miután a első három mérkőzésén két döntetlen és egy győzelem állt a neve mellett, kiváltképp, mert épp a kategória legmagasabban jegyzett játékosát győzte le! Az utolsó két meccsen sajnos nem sikerült bravúrt bemutatnia, így az ötödik helyen zárta a versengést, ami kiváló eredménynek számít rutinos ellenfeleivel szemben.

A 2008-ban a ranglista negyedik helyéről „visszavonuló” Kovács Pétert a másodosztályban reaktiválta a szövetség. Az elmúlt hónapokban régi formáját szinte teljes egészében visszanyerő Kovács számára azonban szokatlan volt az a játékstílus, ami az elmúlt másfél évtizedben meghonosodott a versenyeken, így két vereséggel indította a napot. Később megtalálta „góllövő cipőjét”, azonban ez kevésnek bizonyult a végelszámolásnál, és nem sikerült továbbjutnia a másodosztály csoportköréből.

Szathmáry Károly a világranglista éléről várta a bajnokságot, és ennek megfelelően kezdett: a selejtező csoportban mind a nyolc ellenfelét legyőzve kvalifikálta magát a legjobb húsz közé. A menetelés sokat kivett játékosunkból, aki a húsz közé éppen csak bekerülő, és ezáltal a mérkőzésre emelkedett hangulatban érkező Hidi Andrással állt szemben, és csak nagy csatában tudta legyőzni ellenfelét, kiharcolva ezzel a másnapi tízes döntőben való részvétel jogát.

A tíz között Karcsiból hiányzott az a plusz, ami egy országos bajnokság megnyeréséhez szükséges. Enerváltan, kiüresedetten érkezett az első meccsekre, egyszerűen nem volt képes felvenni az előző nap fonalát, és hamar leszakadt az élbolytól, mi több, a negyedik fordulóban elveszítette akkor már harminchét mérkőzés óta tartó veretlenségét is. Jól jött hát az ebédszünet, ami alatt rendezni tudta gondolatait. Visszatérve kissé harapósabbá vált, és megnyerte hátralévő mérkőzéseit, ami azonban már csak a negyedik helyre volt elég, három pontnyira lemaradva a bajnoktól, Debreczy Istvántól. A teljes hétvége alatt lejátszott 19 mérkőzésen elért 14 győzelemmel és három döntetlennel azonban Szathmáry még így is tovább tudta növelni előnyét a világranglistán, 599 egységével immár a hatszáz pontos álomhatárt ostromolva.

Folytatás három hét múlva Komlón, ahol az NB1-es csapatbajnokság is végéhez ér, valamint a Takács Zoltán Memorial Cup keretében egyéniben is megmérettetnek a játékosok. (Dunakanyar Forte ALC) ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
legújabb
legrégebbi legnépszerűbb
Inline Feedbacks
View all comments