A befejezést segítő gesztust tett a város mélygarázs-ügyben: indulhat a kihajtó megépítése

Felgyorsulhatnak a mélygarázs átadásával kapcsolatos tárgyalások, hiszen a képviselőtestület legutóbbi döntése értelmében, ha megkezdődik a térfelszín rendezése, akkor a város kiadhatja a kihajtás megépítéséhez szükséges közútkezelői hozzájárulást – jelentette be Fördős Attila polgármester szerdai sajtótájékoztatóján. A labda így mostmár a bank oldalán pattog, döntésükön múlik, mikor kezdődhet a tényleges munka.

A mélygarázs bejárata csak kétszer kétsávos útvonalon közelíthető meg az előírások szerint, ennek kialakításához három ingatlant kellett megvásárolni. A beruházó, a Váci Központi Parkoló Beruházó Kft az erre elkülönített 90 millió forintból végül csak kettőt tudott megvenni. Még az előző városvezetés megpróbálta elérni, hogy a szűkebb kihajtási lehetőséget is fogadják el a szakhatóságok, de ezt elutasították.

A patthelyzetet az okozta, hogy a VKPB kijelentette: nem hajlandó egy fillért sem költeni az újabb kisajátításra, a város viszont erre azzal reagált, hogy csak akkor adja ki a közútkezelői hozzájárulást, ha a térfelszín rendezése a kihajtással együtt az eredeti terveknek megfelelően elkészül.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  "Deákvár 125" Kiállítás megnyitó a Deákvári főtéren

Fördős Attila elmondta: a városvezetés ragaszkodik ahhoz az álláspontjához, hogy a mélygarázst akkor lehet elkészültnek jelenteni, ha a térfelszínen folyó munkák is befejeződnek. Erre a tárgyalásokon résztvevő bank, a Raiffeisen is hajlik. Született egy megállapodás a pénzintézettel, hogy a város közcélú kisajátítással megszerzi a harmadik ingatlant – a váciak által Peti boltként ismert épületet -, míg a bank a saját költségén megépíti a kétszer kétsávos kihajtást. Fördős Attila szerint a kisajátítást még az előző városvezetés indította el, s 55 millióba került eddig, de a dolog nem zárult le, a tulajdonosok ugyanis pert indítottak.

Fördős Attila nyilatkozatának hangfelvételét itt hallgathatják meg:

Fordos-Attila-a-melygarazs-kihajtorol.mp3

A sajtótájékoztatón Pető Tibor alpolgármester a városi intézményekben a közétkeztetés és a takarítás magánkézbe adásával kapcsolatos folyamatokról beszélt. Mokánszky Zoltán alpolgármester pedig bejelentette, hogy a jelenleg Vácott turnézó Exit cirkusz által felajánlott jegyeket az óvodáknak adták át, hogy osszák ki a rászoruló gyermekeknek. (Váci Napló) ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments