Kézilabda: nem sikerült a hazai nyitány a fiúknak

A Váci KSE első hazai bajnoki mérkőzésén a tavalyi bajnoki bronzérmes Csurgó gárdáját fogadta. Sajnos azonban ezúttal nem tudták megismételni a mieink a hétvégi bravúrt: VÁCI KSE–CSURGÓI KK 20-25 (7-15).


A találkozót nagy várakozás előzte meg, hiszen a váci együttes korábban bajnoki, és edzőmérkőzésen egyaránt tudott nyerni a csurgóiak ellen – számol be az eseményről az egyesület honlapja.

A hazaiak, akik továbbra is Lendvay, és Nikolicza nélkül léptek pályára, jól kezdték a mérkőzést: Laurencz átlövés góljával 1:0-ra vezettek, hátul pedig Vitáris fogott két labdát. Ezt követően a vendégek felkeményítették a védekezésüket – ezt főként Laurencz nyaka bánta – labdákat szereztek, és a váciakkal ellentétben  gyorsan, pontosan kézilabdáztak, így a félidő derekára 7 góllal elhúztak.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Vízilabda – Rájátszás, idén csak a 13-16. helyért

Váci oldalon a fiatal Székely villanásai jelentettek némi szépségtapaszt, de az első 30 perc után – Fábri Zoltán híres filmjének címét épphogy megváltoztatva – megállapíthattuk: ez nem volt más, mint egy félidő a pokolban.

A második játékrész első felében nagyjából felváltva estek a gólok. Mindkét edző kísérletezett, de Nobel-díjat érő eredményre egyikük sem jutott.

Váci KSE-Csurgó kézilabda meccs-520

Az áttörést két dolog hozta: a csurgóiak először is megnyugodtak, hogy ez a meccs már zsebben van, a váciak pedig mintegy két méterrel feljebb tolták a hatos falukat, így a passzív játék határán eleresztett átlövéseket Vitáris rendre hárítani tudta.

A váci felzárkózást kétszer is Imre Vilmos jól időzített időkérései, valamint a tavalyi gólkirály, Lele – tudatosan választott kapufelületre célzott – bombagóljai törték meg.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Vízilabda – Rájátszás, idén csak a 13-16. helyért

A vége ugyan viszonylag szoros lett, de a mérkőzés után sokan – köztük nézők, játékosok, és vezetők – érezték úgy, hogy ebben a meccsben több lett volna, ha az első negyedórát nem szúrjuk el ugyanúgy, ahogy azt a PLER ellen is tettük.

Rosta István: – A jó erőkből álló csurgóiak ellen tisztességesen helytálltunk. Kilenc válogatottat lelkes fiatalokkal ennyire tudtunk ellensúlyozni.

A hétvégén Szegedre látogatunk, majd a jövő vasárnap, hazai pályán, a Tatabánya ellen kínálkozik lehetőség a javításra. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments