Ötödik éves az Invitel innovációs seregszemléje

Invitel-Innomax-Díj-150x150Az elmúlt években igazi innovációs seregszemlévé nőtte ki magát az Invitel InnoMax Díj. Az öt év során üzleti klubbal is kiegészülő kezdeményezésen idén már nemcsak a változásra nyitott vállalkozásokat és fiatal fejlesztőket várják, hanem civil, például karitatív szervezetek is nyerhetnek támogatást az Inviteltől.

További újdonság, hogy a díj mellé 1 millió forint értékű médiacsomagot is nyernek a győztesek. Az új pályázati kiírást most tette elérhetővé a vállalat a weboldalon. A jelentkezési határidő: 2014. március 31. A pályázatokról idén is szakmai zsűri dönt.

– Az InnoMax Díj alapvetően egy üzleti innovációs pályázat. A korábbi években nyert már szemüveg nélkül nézhető 3D-s televízió, közösségi navigációs alkalmazás, okostelefonon is használható egészségnapló, az HBO GO, az HBO online filmtára, mellyel tetszőleges helyszínen és időpontban érhető el a műsorkínálat vagy éppen kertészettel foglalkozó kisvállalkozás fejlesztése is. Nem feltétlenül korszakváltó találmányokat keresünk, hanem inkább azokat a tehetséges hazai vállalatokat, akik képesek a változó gazdasági körülmények kihívásaira is igazán innovatív és előremutató üzleti válaszokat adni. Olyan cégeket, amelyek sokszor saját határaikat legyőzve és kitágítva használják ki az infokommunikációs technológiában rejlő újszerű lehetőségeket és így érnek el üzleti sikereket – mondta el Mártha Imre, az Invitel operatív főigazgatója.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Nagymarosi áprilisi programajánló

– A változás, fejlődés nem lehetőség, hanem kötelezettség – ezt a szakmai ars poeticát követve idén több ponton is változtattunk az InnoMax Díjon. Talán a legnagyobb újítás, hogy a klasszikus üzleti kategóriát kiegészítettük egy civil pályázattal is. E szervezetek számára ugyanis sokszor csak egy igazán kis segítség hiányzik ahhoz, hogy egy-egy hasznos és nagyobb közösség számára is fontos kezdeményezést megvalósítsanak. Az Invitel ehhez ad szolgáltatás és know-how formájában támogatást, tehát ebben a kategóriában nem megvalósult fejlesztésekkel, hanem projektötletekkel jelentkezhetnek a pályázók – tette hozzá.

A klasszikus vállalati InnoMax Díjra továbbra is 3 kategóriában pályázhatnak a vállalkozások és intézmények, méretüktől függően és továbbra is Invitel szolgáltatásokat nyerhetnek 300, 500 ezer és 1 millió forint értékben. Újdonság viszont, hogy a jutalmon felül a győztesek további 1 millió forint értékű médiacsomaggal is gazdagodnak.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Nagymarosi áprilisi programajánló

– Az a tapasztalatunk, hogy különösen az induló és kisebb vállalkozások számára a nyilvánosság biztosítása legalább annyira segít a siker elérésében, mint a tőke vagy az eszközök. Az Invitel célja, hogy a nyereményen kívül így még további lehetőséget adjon a legjobbaknak, hogy a szélesebb közvélemény számára is megmutathassák tudásukat és azt, amire büszkék – hangsúlyozta a társaság operatív főigazgatója.

Szintén a pályázati lehetőségek bővülését jelenti, hogy az InnoApps Díjra idén már nemcsak diákok és hallgatók pályázhatnak, hanem olyan fejlesztők is, akik nem vesznek részt iskola rendszerű képzésben, de még nem múltak el 30 évesek. Az InnoAppson ismét két kategóriában zajlik a verseny: a „Szórakozz” kategóriában a könnyedebb témájú, a szabadidő igényes és tartalmas eltöltéséhez kapcsolódó, a „Ne szórakozz” kategóriában pedig a komolyabb hangvételű, munkához kötődő fejlesztéseket várják. Ez utóbbi versenyben a zsűri dönt majd, míg a Szórakozz kategóriára idén is az Invitel Facebook oldalán lehet majd szavazni. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments