Értesítést küldenek a helyi adóelmaradásokról is

a városházaAz adózás rendjéről szóló 2003. évi XCII. törvény (Art.) 43. § (8) bekezdésében előírtak szerint az önkormányzati adóhatóságnak évente egyszer értesítenie kell azokat az adózókat, akiknek késedelmi pótlékot kell fizetni, és/vagy akiknek a folyószámláján tartozás, vagy túlfizetéses egyenleg mutatkozik.

A városháza ezért felhívja az  adózók figyelmét, hogy az eddigi gyakorlattól eltérően, 2014-ben egy alkalommal, február hónapban küldenek csak értesítést számlájuk helyzetéről. Ekkor kerülnek megküldésre a 2014. március 15-ig és szeptember 15-ig esedékes adók megfizetéséhez szükséges készpénz-átutalási megbízások is.

Azon adózók részére, akiknek helyi iparűzési adó bevallási kötelezettségük van, nem küldenek ki 2013. évi bevallási nyomtatványt, az letölthető és kitölthető Vác város hivatalos honlapjáról.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Egy szemtanú feljegyzései - A Migazzi Zarándokház és a PüspökVác látogató és rendezvényközpont története a II. világháború előtt és után

Kérik, hogy az adóbevallásokat kitöltve postai úton, vagy személyesen ügyfélfogadási időben juttassák el a hivatalhoz május 31-ig  és egyidejűleg az adó különbözetet is meg kell fizetni. A 2014. szeptember 15. napjáig esedékes iparűzési adóelőleg megfizetéséhez készpénz-átutalási megbízást nem küldenek ki olvasható a Deákné dr. Szarka Anita jegyző és Kökény Szabolcs, a pénzügyi és adó osztály vezetője által aláírt közleményben.

A pénzforgalmi számlanyitásra kötelezett adózók befizetéseiket belföldi pénzforgalmi számlájukról átutalással kötelesek teljesíteni. A számlanyitásra nem kötelezett adózók befizetési kötelezettségeiket postai készpénz-átutalási megbízással (csekk), vagy lakossági folyószámlájukról banki átutalással teljesíthetik.

Csekket és helyi iparűzési adóbevallási nyomtatványt igényelni e-mail-en keresztül, telefonon és ügyfélfogadási időben is lehet. Ügyfélfogadás helye: 2600 Vác, Március 15. tér 11. fsz. 35. szoba. Ügyfélfogadási időpontok: hétfő 14.00 – 18.00, szerda 8.00 – 16.00 (12.30 – 13.00 ebédszünet), péntek 8.00 – 12.00. Levelezési cím: 2600 Vác, Március 15. tér 11. Központi telefonszám: 27/315-033. Honlap: www.vac.hu. E-mail: ado@varoshaza.vac.hu vagy adocsoport@varoshaza.vac.hu. (Váci Napló)

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments