Autót vett devizahitelre? Segíthet a karitász ügyvédje

bank viszi az autót - vezess.huA legtöbb devizában megkötött autóhitel-szerződés hibás, esély van arra, hogy a nehéz helyzetbe került adósok ügyvédi segítséggel sikeresen tárgyaljanak a bankokkal – mondta Tomori Pál a Szent Annak Karitász által szervezett sajtótájékoztatón az elmúlt héten szerdán.

Dr. Rosta Zoltán ügyvéd szerint érdemes elővenni a szerződéseket és alaposan elolvasni.

– Az úgynevezett devizahitelek valójában forinthitelek, amelyeket devizaalapon számolnak el – mondta a szakember. A problémával már évek óta különböző kormányzati és jogalkotói, -alkalmazói szervezetek is foglalkoznak, de átfogó megoldás nem alakult ki.

Nem csak ingatlanok vásárlására vettek fel korábban sokan svájci frankban vagy euróban kölcsönt, hanem autójukat is így vették meg. Az árfolyam változása – jellemzően emelkedése – súlyos pluszterheket rak az adósokra, miközben egyszerű számítással bizonyítható, hogy a felvett tőke többszörösét már visszafizették.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK
Hét intézményvezető kapott öt éves vezetői megbízást a Váci Tankerületi Központ iskoláiban

Az alábbiakban dr. Rosta Zoltán magyarázza el részletesen, hogyan vehetjük fel a harcot jogainkért eredményesen. (Váci Napló)

mikrofondr. Rosta Zoltán ügyvéd előadása

Rosta Zoltán előadása

NAPLÓ+ előfizetés!
Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest
1 Comment
legújabb
legrégebbi legnépszerűbb
Inline Feedbacks
View all comments
pap lazar
pap lazar
2015. 12. 09. 10:24

megkaptam a deviza hitel forintasarol az elszamolasi iratokat es majdnem szivrohamot kaptam.a bankal az auto vasarlasakor semilyen szerzödest nem kötöttemaz 4elado mondta hogy majd a bank küldi a szerzödest megis kaptam tiz eves futamidöre 40000ftvi törlesztessel ez9- evvelezelött volt azota a bank negyszer csinaltszerzödes modositasokat ezekben annyi törvenytelenseget követtek el hogy az mmar sok.Kerem ha van ügyved aki tudna az ügyemmel foglalkozni jelezze es en elmegyek a papirokkalmegbeszelnia dolgot. elöre is köszönök mindent tisztelettel pap lazar