Együttműködési megállapodás nyolc város között

VÁCI NAPLÓ/városháza A kulturális és turisztikai kapcsolatok erősítésének érdekében köt együttműködési megállapodást nyolc város. A Balatonfüred kezdeményezte szerződés célja, hogy valódi tartalommal töltsék meg a partnerséget, hiszen több tekintetben hasonló problémákkal küzdő és hasonló célokért dolgozó, közös értékeket valló településekről van szó.

A nyolc város (Balatonfüred, Debrecen, Győr, Gyula, Kecskemét, Komárom, Szolnok, Vác) együttműködési megállapodását május 8-án ünnepélyes keretek között írják alá a városvezetők Budapesten, a Petőfi Irodalmi Múzeumban.

A megállapodás az oktatás, a művészetek és a turizmus területére is kiterjed. A települések számos alkalommal megjelennek egymás rendezvényein, kiemelten foglalkoznak az idegenforgalom, a kultúra, a művészetek helyi rendezvényeinek összehangolásával, a közös kínálat kialakításával, a regionális kulturális értékek bemutatásával.

A szerződés rögzíti, hogy a fenti célok megvalósítása érdekében a települések egymást támogatva kívánnak élni az Európai Unió által nyújtott forrásokkal, lehetőség szerint közösen pályáznak hazai és uniós programokra, illetve együtt jelennek meg bel- és külföldi idegenforgalmi rendezvényeken.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Felhívás kitüntető címre történő javaslattételre

Az első együttműködési megállapodást, Balatonfüred és Debrecen még 2011-ben írták alá. Azóta minden évben a Balaton-parti városban megrendezett Jókai Napok alkalmával újabb partnerrel bővül a kör. Idén Győr városával, amely a szokásoknak megfelelően az idei, 192. Anna-bál díszvendége is lesz. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments