Dakar Rally: Laller műszaki hiba miatt kiállt a versenyből

VÁCI NAPLÓ/sport (Tóth Krisztián Márk) ♥ A Dakar Rally első napjának bevezetője után egyből mélyvízbe dobták a mezőnyt a szervezők. A Piscótól rajtoló és egy hurokban ugyanoda visszavezető speciál szakasz nem kímélte a versenyzőket és a technikákat sem. Sokaknak meggyűlt a baja a dűnékkel, történtek látványos bukások is.

Horváth Lajos utóbbiból kimaradt, de érthetően ez nem vigasztalja túlzottan a váci pilótát. Már az első ellenőrzőpont előtt sokat küzdött a technikával, amely végül megadta magát.

„Már az előző napon is melegedett a motor, de akkor még nem hátráltatott lényegesen a dolog. Nem tulajdonítottunk neki nagy jelentőséget, de a második szakaszon 30 kilométer után újra elkezdett alattam főni a KTM. A mélyhomokban szenvedtem az erőtlen géppel, majd mikor megálltam kicsit pihenni, észrevettem, hogy szétcsúszott a ventilátor elektromos csatlakozója. Miután visszadugtam, már működött, de ezután sem sikerült neki kellő mértékben visszahűteni.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Tereprali: Laller dobogóval nyitotta a szezont

Az első ellenőrzőponton túl volt egy 4,5 kilométeres dűne, amin elindultam felfelé, de újból elkezdett forrni a gép. Többször megálltam, próbáltam hűteni és ismét nekiveselkedni, de egyszerűen nem ment, teljesen elfogyott az erő a motorból. Sajnos így nem tudtam folytatni a versenyt és idő előtt ki kellett állnom. Nagyon sajnálom, hogy így alakult, köszönöm mindenkinek a biztatást és a tengernyi szeretetet” – zárt csalódottan Laller. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments