Testvérmegyénkbe látogat Ferenc pápa június 1-jén

Ferenc pápa június 1-én fél 10-kor Bákóba indul, ahonnan 10 óra 10 perckor száll fel helikoptere a Hargita megyei Csíkszereda felé. A stadionban landol, onnan indul a csíksomlyói kegyhelyre, majd a szentmise helyszínére, ahol szentbeszédet mond. Csíkszeredából helikopteren indul Jászvásárra, ahol a római katolikus székesegyházat látogatja meg, ezt követően a kultúrpalota előtti téren találkozik a fiatalokkal és a családokkal.

pontifex.ro honlapon regisztrálni kell Ferenc pápa csíksomlyói látogatására. A szervezők azt kérik, hogy az érdeklődők lehetőleg csoportosan, a plébániáknak megfelelően jelentkezzenek.

Szeretettel várják a csoportokat, egyéneket, családokat, papokat (koncelebrálni, áldoztatni), szerzeteseket, betegeket, mozgáskorlátozottakat, a regisztrációnál előnyben viszont a csoportok részesülnek.

A regisztráltak e-mailben kapnak visszajelzést. Minden regisztrált személy egy vonalkódos belépőt kap, amit otthon kinyomtathat. A belépők személyre szólnak. E nélkül nem lehet majd bejönni a biztonsági zónákba, csak távolról, kivetítőkön keresztül lehet majd követni az eseményeket. Mind a regisztráció, mind a belépőkártya ingyenes, pénzbe legfeljebb a postaköltség kerülhet, ha valaki ebben a formában igényli. Ha csak lehet, az érdeklődök ne autóval érkezzenek a június 1-jei eseményre, mivel a zsúfoltság miatt nem lesz lehetőség parkolni. Autóval, busszal csak külön engedéllyel zarándokcsoportok jöhetnek.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Idén is elindult egyházmegyénkben a zöldellő kertek program

Minden csoport hozhat ugyanakkor egy templomi, lelkiségi lobogót, viszont ne jelenjen meg/ne hangozzék el semmiféle olyan szlogen, társadalmi üzenet, ami a zarándoklat szellemétől idegen.

A pápai szentmise állandó részei latinul hangoznak majd el, az énekek magyarul, a szentatya olaszul szól a hívekhez, amit magyarra, románra és angolra is lefordítanak. Ugyanakkor okostelefon és rádió segítségével követhető lesz az esemény angolul, románul és igény szerint más nyelven is.

A pápalátogatással kapcsolatos összes információ ITT olvasható. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!