Foci: rendben van a Vác licence, indulhat az NB II-ben

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) megvonta a licencet az NB II-es Balmazújváros csapatától. Mint korábban megírtuk, a mai, hétfői ülésén a grémium vizsgálta a Vác FC indulási jogát is. A közleményből az derül ki, hogy csapatunk maradhat az NB II-ben.

A szervezet a honlapján közzétett hírben emlékeztet: az európai szövetség gyakorlatát követve nemcsak a nevezést megelőző időszakban, hanem azt követően, a bajnokság megkezdése előtt, sőt a bajnokság teljes időszaka alatt is vizsgálja, hogy a klubok megfelelnek-e a licencelőírásoknak. A korábban megadott licenc visszavonható, egyes esetekben kötelezően visszavonandó, amennyiben a klub nem felel meg az előírásoknak – írja az mlsz.hu.

Az MLSZ elsőfokú licencadó bizottsága ennek megfelelően több másodosztályú klub esetében folytatott vizsgálatot, és „a Balmazújvárostól megvonta a férfi NB II-es licencet”, a döntésről pedig részletesen tájékoztatta a klubot.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Sikeresen szerepeltek a Vác Városi Evezős Club sportolói a regionális evezős duatlon versenyen

Az MLSZ honlapján közölték: a szabályok szerint kizárólag az érintett sportegyesület adhat tájékoztatást a döntés hátteréről. Az előző idényben a Merkantil Bank Ligában 17. helyen végző balmazújvárosi együttes vasárnap, a Siófok otthonában kezdené meg az NB II-es bajnokságot. A csapat a 2017-2018-as idényben az élvonalban szerepelt.

Várható, hogy ezzel a döntéssel a legfőbb akadályok elhárultak az elől, hogy a váci csapat ismét a másodosztályban kezdje a bajnoki szezont. Mint megírtuk, a Vác Városi Labdarúgó SE, amely eddig kizárólag utánpótlás csapatok versenyeztetésével foglalkozott, egy mai hír szerint megvette John Marshall angol üzletembertől a Vác FC-t működtető kft száz százalékos üzletrészét.

A lincence megszerzése pedig azt jelenti, hogy gőzerővel készülhet a még kialakulatlan, de lelkes csapat a jövő heti első fordulóra. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!