Bejegyezték a tulajdonosváltást, váci kézben a klub

Az első csapatot érintő tulajdonosváltással, a klub újbóli váci kézbe kerülésével kapcsolatos tényekről, reményekről tartott sajtótájékoztatót augusztus 24-én a ligeti stadionban Rétvári Bence országgyűlési képviselő, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára és Pető Tibor alpolgármester, a Vác Városi Labdarúgó SE elnöke.

„Minden település számára nagyon fontos a saját sportélete, saját focicsapata, hiszen bár egyszerre tizenegy játékos van a pályán, az adott település lakossága is azonosul velük. Ezért fontos mindenhol, hogy jó kezekben legyen a helyi labdarúgás, fejlődjön, sok fiatalnak jelentsen fontos vonzerőt ez a sportolási lehetőség. Itt Vácon is kiemelt jelentőséggel bír a klub ügye, és örömmel számolhatunk be arról, hogy

a cégbíróság augusztusban bejegyezte a Vác FC új tulajdonosaként a Vác Városi Labdarúgó Sportegyesületet, tehát az angol tulajdonos szerepvállalása után újra helyi kézben van az első csapat is.

Ez remélhetőleg azt jelenti egyben, hogy a klub jobban részesedni tud az állami támogatási lehetőségekből, mint korábban” – mondta Rétvári Bence.

Pető Tibor elöljáróban elmondta: amikor John Marshall tulajdonos belátta, hogy a Vác FC a korábbi formában nem tudja teljesíteni azokat a minimum követelményeket, amelyeket a Magyar Labdarúgó Szövetség ide vonatkozó licencszabályzata támaszt, azonnal készséggel tárgyalóasztalhoz ült az utánpótlásklub vezetésével, és az egyeztetések eredményeként megtörtént a tulajdonosváltás.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Két pontot Pilisen hagytunk

„Ez azért nagyon fontos, mert ha a kritériumokat nem sikerült volna teljesíteni, akkor ismételten a megyei negyedik osztályba sorolódott volna vissza a csapat, amiből nagyon nehéz lett volna a visszaút egy olyan osztályba, amit meggyőződésünk szerint a váci labdarúgás megérdemel. Az utánpótlásnak is nagyon fontos, hogy tudjunk egy olyan felnőtt csapatot mutatni, ahol közvetlen bemutatkozási lehetőség nyílik számukra NB II-es szinten, és ha kiugróan teljesítenek, könnyebben felhívhatják magukra nagyobb hazai vagy akár külföldi klubok, a válogatottak szakvezetőinek a figyelmét. Ehhez elengedhetetlen, hogy minimum másodosztályú első csapatunk legyen” – fogalmazott Pető Tibor.

A klubelnök köszönetet mondott a kollégáknak, támogatóknak, akik főszerepet játszottak a tulajdonosváltás pénzügyi, átigazolási, csapatépítési feltételeinek teljesítésében, külön kiemelte Belák Gyulát, Herédi Attilát, Steidl Sándort, Zábó Edinát, akik oroszlánrészt vállaltak a feladatokból.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Nagy sikerrel zajlott le III. Nyuszi-uszi amatőr úszóverseny

„Összegzésként tájékoztatjuk a váci polgárokat, a szurkolókat, hogy bár nem lesz könnyű feladat sem anyagi, sem szakmai szempontból a másodosztályú tagság megőrzése, mindent megteszünk ennek érdekében, ahogyan be tudjuk indítani a közeljövőben a pályarekonstrukciót is. Jó alap ez a tulajdonosi együttállás ahhoz, hogy itt valóban egy jelentős felújítás is elinduljon, és minél előbb újra itthon tudjuk játszani a hazai mérkőzéseket. Mert az a végső cél, hogy a váciak tényleg magukénak érezzék ezt a csapatot” – zárta szavait a VVLSE elnöke. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!