Szépkorú ünnepeltek: Szlépka Lajosné és Kocsis Jánosné

Szlépka Lajosné (született: Balázs Ilona) augusztus 4-én betöltötte a 100., Kocsis Jánosné (született: Kleiber Mária) pedig augusztus 9-én a 90. életévét. A szépkorú ünnepelteket Mokánszky Zoltán alpolgármester és Mohácsiné Dim Rita, az intézményfelügyeleti és humán osztály vezetője is felkereste, hogy átadják nekik Orbán Viktor miniszterelnök írásos jókívánságát, valamint a városvezetés virágcsokrát.

Szlépka Lajosné aktív éveiben, már tizennyolc éves korától az egykori cérnázóban dolgozott, s végig hű maradt a munkahelyéhez, több mint harminc év után onnan is ment nyugdíjba. Ami a családot illeti, Ilonka néniéknek két gyermekük született, a szűken vett família két unokával és két dédunokával teljes.

Kocsis Jánosné aktív éveiben eleinte elsősorban a háztartást vezette, majd később emellett átvette a Madách Imre Gimnázium büféjét, ezt a munkát csaknem negyed századon át végezte. Marika néninek két gyermeke és egy unokája van, ők jelentik a legszűkebben vett családi körét.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  „Tavaszi szél vizet áraszt…”

A szépkorú ünnepelt fáradhatatlanul gondozza otthonuk növényeit, a mai napig süt-főz, azt mondta, ki nem adná a kezéből a fakanalat, ezen kívül olvasni is szeret és szívesen nézi a televízió műsorait. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!