VÁLASZTÁS: Kriksz István áthelyezné a hajléktalan szállót

Kriksz István az 1-es választókerületben már évek óta tevékenykedik a Fidesz-KDNP színeiben a képviselőtestületben. Az októberi helyhatósági választásokon ismét indul a pozícióért. Terveit sajtótájékoztató keretében ismertette.

A felvezetőben Fördős Attila polgármester méltatta a városatya eddigi munkásságát.

– A városi fejlesztések érdemi részét a városfejlesztési bizottság dönti el, melynek elnöke Kriksz István, aki az elmúlt öt évben komoly feladatokat látott el és rendkívül együttműködő volt. Körzetében több ciklus óta képviselő – mondta.

A képviselőjelölt először az elmúlt ciklus eredményeit sorolta. Ezek között szerepel többek között a Baba utcai bölcsőde tetőszerkezetének felújítása, a Huszár utcai buszforduló kiépítése, közvilágítási fejlesztések, az Árpád úti iskola konyhájának felújítása, a Kőhíd utcai padok felújítása, kicserélése, valamint a Hársfa utcai óvoda vízes helyiségeinek felújítása.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Centrumban az egészség: sokszínű programsorozat a Királyban

– Jelenleg az energetikai pályázat eredményhirdetésére várunk a Hársfa utca óvodánál, melynek keretében a nyílászárókat cserélhetnék ki, mintegy 40 millió forintos összegben és egy megújuló energiaforrást is be tudnának vonni az energiaellátásba. Terveim között szerepel a körzetben lévő hajléktalan szálló áthelyeztetése egy kevésbé lakott övezetbe. Nem a hajléktalanok zavarják az itt lakókat, hanem azok, akik kiszorulnak az intézményből. Továbbra is fontosnak tartom egy bankautomata elhelyezését a városrészben, több tárgyalást is folytattam ez ügyben már – mondta. Hozzátette: a Duna-parti szakasz rendbetételéért is tenni szeretne, melyet az elmúlt évek során a nagy szállodahajók tönkre tettek. Szerinte a támfal megerősítése nem városi feladat, hanem kormányzati segítséggel valósulhat csak meg a jövőben.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Vajda Lajos és Szentendre – vándorkiállítás a művelődési központban

Végül arról beszélt még, hogy számos útfelújítási terve is van, többek között a Szent Mihály dűlő és a sportcsarnok körüli utak rendbetétele. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!