Évadzáró koncert, zeneiskolai nyílt nap és zeneiskolai felvételi meghallgatás

Sűrű napokat élnek a váci zenetanárok. A héten több programmal is várják az érdeklődőket a zeneiskolában. Május 22-én az óvodások számára Ovis csalogatót rendezett a Váci Bartók-Pikéthy Zeneművészeti Szakgimnázium és Zeneiskola, Alapfokú Művészeti Iskola. A nagycsoportos gyerekeket az óvónénik kísérték a Zeneiskolába, ahol kettő interaktív koncert keretében ismerkedhettek meg a leendő kisdiákok a zeneiskolában tanulható hangszerekkel.

Május 23-án délután 15 órától 18 óráig a Zeneiskola Nyílt Napot tart, ahová szeretettel várnak minden érdeklődőt. A diákok betekintést nyerhetnek a zenei oktatásba, megismerkedhetnek a hangszerekkel és a tanárokkal is.

Szintén aznap, május 23-án a nyílt napot követően a Cs. Nagy Tamás Hangversenyteremben 18 órától Évadzáró Koncerttel várják a diákok a vendégeket. A hagyományokhoz híven a szakgimnázium mindhárom tanszaka fellép, a klasszikus zene mellett hallhatunk majd népzenei összeállításokat is, valamint a jazz zenét kedvelők is találnak maguknak kedvükre való darabokat. Az Évadzáró Koncertet Kiss Zsuzsanna Deo gratias! művének ősbemutatója nyitja és a méltán híres Jacob de Haan holland zeneszerző műve zárja. A koncert műsorában szerepel Schubert népszerű műve, a „Befejezetlen” Szimfónia első tétele, amelyet a zeneiskola és a Szakgimnázium vonós zenekara ad elő a fúvósokkal kiegészülve. A koncert népzenei blokkját a VII. Országos Népzenei Versenyen díjazott növendékektől hallhatjuk. A jazz tanszak a kórussal együtt egy szép darabbal készül, amelyet érdemes lesz meghallgatni. Az Évadzáró Koncert ingyenes! Minden érdeklődőt szeretettel várnak a fellépő diákok és tanárok egyaránt.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Holnap Reménység családi nap a Vanyek Béla Sportcentrumban

Május 25-én, szombaton 9 órától 13 óráig tartja a zeneiskola a felvételi meghallgatást. Szeretettel várnak minden leendő diákot! Az iskolában a klasszikus zene mellett lehetőség nyílik népzenét is tanulni. A választható hangszerek tárháza igen széles, a választható hangszerek a klasszikus tanszakon: furulya, fuvola, oboa, klarinét, szaxofon, fagott, trombita, kürt, harsona, tuba, hegedű, cselló, ütő, gitár, hárfa, zongora, orgona, magánének; a népzene tanszakon választható hangszerek: népi furulya, bőgő, brácsa, hegedű, citera, koboz és népi ének. Mindemellett a csoportos előképző is megjelenik.

A Zeneiskolai Felvételi meghallgatásra az előzetes regisztrációt az alábbi linken a Google forms kitöltésével lehet megtenni:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSd9BsqszHMZtev3Hb1S8Gdi2GrDrLI_vnGakLHSrmBxmmYwBg/viewform

Kérdés esetén az alábbi elérhetőségeken lehet kapcsolatba lépni az iskolával: 06/27-317-180-as telefonszámon, valamint az ighely.zeneiskola@zenevac.hu emailcímen. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments