Váci stadionfelújítási vita: érvénybe lépett a B-terv

John Marshall és Pető Tibor a sajtótájékoztatónKét órája még arról írtunk, hogy John Marshall, a Vác FC tulajdonosa sms-ben jelezte Pető Tibornak, városunk alpolgármesterének: a Vác FC-t üzemeltető kft augusztus 1-re nem fogja benyújtani a labdarúgó szövetséghez a korábbi pályázatának hiánypótlását. Ezzel a stadion felújításának ez az útja zsákutcának bizonyult.

Röviddel ezelőtt a megszólított – erről itt olvashatnak -, Pető Tibor reagált a történtekre. „Tisztelt Sportbarátaim! Előzetes hírek szerint a Vác Fc Kft ügyvezetője – tegnapi határidőre – a stadion felújításra irányuló TAO pályázat hiánypótlásának nem tett eleget, annak ellenére, hogy a korábban hiányolt dokumentumok maradéktalanul rendelkezésre álltak, valamint Vác Városa a beruházáshoz szükséges önrészt (140 millió Ft) pénteki döntésével biztosította.

Központi Gyógyszertár Vác

Továbbra is fenntartom azon véleményemet, hogy az elmúlt egy esztendő késlekedését nem a városvezetés mulasztása okozta, ahogyan a mostani pályázat sikere sem rajtunk múlott. A műszaki tartalmat, a költségvetést és a szükséges kérelmeket ugyanis minden esetben az érintett egyesület vezetése készíti el és egyezteti le az önkormányzattal (erre az elmúlt hetekben az Ügyvezető Úr figyelmét többször felhívtam).

Ez valamennyi más egyesülettel jól működik! Az elmúlt hónapban azonban kollégáimmal valamennyi háttéranyagot előkészítettük, véleményezésre, esetleges módosításra a Kft érintett munkatársainak megküldtük. Mégsem került beadására. A mulasztás okát nem ismerem.

Sajnos ez az elmúlt esztendő eseményeinek, vagy akár az elmúlt hetek személyi döntéseinek fényében – melyek magyarázata szintén várat magára – számomra nem meglepő. Szurkolói ankét megszervezését továbbra is kívánatosnak tartanám, hiszen tegnap megszűnt az elmúlt hetek bizonytalansága.

A Váci Labdarúgó Sportegyesület vezetése augusztus hónap folyamán azon fog dolgozni, hogy ezen pályázatra elkülönített TAO forrást az MLSZ az egyesületnek biztosítsa. Ezen cél eléréséhez számos jogi és gazdasági kérdést kell tisztázni a szövetséggel. Készek vagyunk saját TAO pályázatunk beruházásait is átalakítani annak érdekében, hogy a csapat mihamarabb ismét itthon játszhassa hazai mérkőzéseit.

Nem lesz könnyű feladat! Ehhez kérem Mindenki türelmét és segítségét! Hajrá Vác!” – írta Pető Tibor, a szöveget a csakfoci.hu közölte.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Megérkeztek az első kisgyermekek az új váci bölcsődébe

Ezek szerint érvénybe lépett a B-terv, s a stadion felújításával kapcsolatot feladatokat a jövőben a Vác Városi Labdarúgó SE végzi majd. Ennek elnöke egyébként az alpolgármester. (képünkön John Marshall és Pető Tibor egy korábbi sajtótájékoztatón) 

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments