Vizsgálják a Duna vizét, de Vác nincs a listán

Duna-part emberekkel-700

Az  I love Duna programban egész nyáron ellenőrzik a folyó vízminőségét a Dunakanyarban, így többek között Szentendrén, Leányfalun, Pócsmegyeren, Tahitótfaluban és idén először Zebegényben is. Vác egyelőre nincs a listán.

A rendszeres méréseket a nyolc településen az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) május óta végzi, az idei utolsó ellenőrzés szeptemberben lesz.

Központi Gyógyszertár Vác

A Magyar Idők cikke szerint a tavaly indult, a Coca-Cola által támogatott I Love Duna program célja, hogy felhívja a figyelmet a Duna értékeire, a vizes élőhelyek ökológiai állapotának jelentőségére és a vízminőség fontosságára, ami közös ügy. A kezdeményezés segíti a Dunakanyar menti településeken a folyóhoz kötődő szabadidőprogramok, sportok, illetve a strandolás fellendítését is.

Az I love Duna weboldalon területenként elérhetők a legfrissebb mérési adatok, sok más, a folyó mellett kikapcsolódni vágyók számára hasznos információval együtt. Tóth Valentin, a multinacionális cég kommunikációs igazgatója a programmal kapcsolatban úgy fogalmazott: a felelős vízhasználat, a Duna megóvása, nemzetközi szinten is kiemelt ügy számukra. „Az elmúlt öt évben szívesen támogattuk a folyó vízminőségének megőrzését” – tette hozzá. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments