A polgármester szerint Bóth János riogatja a várost

Fördős Attila sajtótájékoztatót tartSzerdán délután reagált Bóth János felvetéseire Fördős Attila polgármester, aki szerint az MSZP helyi vezetője egy sor valótlanságot állított hétfői sajtótájékoztatóján.

Az MSZP politikusa a városvezető szerint ismét hangulatot kelt akkor, amikor azt állítja, hogy csődközelben lenne Vác. Erről a helyi szocialisták elnökének, városi képviselőnek hétfői sajtótájékoztatója nyomán írtunk.

– A fejlesztési hitelek nagy részét maga Bóth János is megszavazta – emelte ki a polgármester, aki arra is emlékeztetett, hogy a baloldali városatya a további fejlesztéseket is hasonló hitelből látta volna megvalósíthatónak.

A város pénzügyi helyzetére áttérve elmondta: nem igaz az, hogy 710 millió forintot terveztek be ingatlaneladásból.

– Mi ezt az összeget már csökkentettük 260 millió forinttal. Ezt neki is tudnia kellene. Ami az adóelmaradásokat illeti, itt is nagy tévedésben van. Nincsen 600 milliós elmaradás, jelenleg ez az összeg 200-250 millió forint.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Lakossági fórum környezeti szennyezésről - Április 2-ig lehet kérdéseket küldeni

Fördős Attila cáfolta azt is, hogy komoly tartozása lenne a holdingnak, vagy a városnak. Mint elhangzott, csak a Volánbusz felé van kifizetetlen számlája az önkormányzatnak. Az ÖNHIKI támogatáshoz annyit fűzött hozzá, magát ismételve a polgármester, hogy Vác adóerő képessége jó, ezért 360 millió forintot von el az állam évente a várostól, amelyet ezzel a támogatással részben pótolnak. ♦

Központi Gyógyszertár Vác

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

1 Comment
legújabb
legrégebbi legnépszerűbb
Inline Feedbacks
View all comments