Elektromos autót vesz, töltőket telepít a város

elektromos-auto-toltoallomas2-700VÁCI NAPLÓ/városháza ♥ Mint arról korábban is írtunk, a Nemzetgazdasági Minisztérium pályázatot írt ki a 15 ezer főnél nagyobb lélekszámú települések önkormányzatai számára Elektromos töltőállomás alprogram helyi önkormányzatok részére címen elektromosautó töltők telepítésének finanszírozására.

Hétfőn a három töltőállomás létesítésére benyújtandó pályázat mellett voksolt a gazdasági-városüzemeltetési és vagyongazdálkodási, majd kedden a helyszínekről döntött a városfejlesztési és környezetvédelmi bizottság.

Espár Péter, a főmérnökség vezetője elmondta: olyan területeket kellett találniuk, amelyek kizárólag városi tulajdonban vannak és megoldott az áramellátás. Mint kiderült ugyanis, csak a töltőállomás megvásárlását támogatja az állam egyenként másfél millió forinttal.

Így az egyik helyszínt el is vetették a grémium tagjai, a Csányi László körúton, a volt CEMÜ székház parkolóját, ugyanis 110 méter kábelt kellene fektetni ahhoz, hogy ott ilyen állomás üzemeljen és az elektromos művek ajánlata szerint ez több mint 700 ezer forint költséget róna a városra.

Végül a bizottság négy helyszínt javasolt a testületnek megtárgyalásra: a Széchenyi utca 33. szám alattit, a Kossuth utca 24. szám alattit, a mélygarázs bejárata előtti területet és a kórháznál lévő egyik önkormányzati területet.

Az ülésen az is elhangzott, hogy jövőre tervezi a város is egy elektromos autó beszerzését, hogy jó példával járhasson elől.

A testület jövő héten csütörtökön dönt a pontos helyszínekről. ♦

Központi Gyógyszertár Vác

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments