Tavaly is, az idén is országos rangsorelső a Boronkay

boronkay-epulete2-700VÁCI NAPLÓ/a város ♥ Vidéki intézmények vezetik a HVG 2017-es szakgimnáziumi (régi nevén: szakközépiskolai) rangsorát: a lista első helyén a váci Boronkay György Műszaki Szakgimnázium és Gimnázium áll, de dobogós helyet szerzett a győri Jedlik Ányos Gépipari és Informatikai Szakgimnázium és Szakközépiskola, valamint a békéscsabai Széchenyi István Két Tanítási Nyelvű Közgazdasági Szakgimnázium is.

A váci középiskola jó szereplése nem meglepő, a Boronkay évek óta ott van az élvonalban. Tavaly – mint megírtuk – például az intézmény vezette a szakközépiskolák 2016-os rangsorát.

Azóta sok minden történt az iskolában. Egyrészt az oktatás folyamatos átalakításával változott a profil és ezzel együtt az elnevezés is. Pár éve még műszaki középiskola és gimnázium volt, az elmúlt esztendőben már szakközépiskola és gimnázium, jelenleg pedig szakgimnázium és gimnázium szerepel az elevezésben.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  "Deákvár 125" Kiállítás megnyitó a Deákvári főtéren

A Boronkay helyzete javult azóta, hogy az oly sokat bírált Klébelsberg Intézményfenntartó Központ ceglédi tankerületétől a Váci Szakképzési Centrumhoz került át.

Az eduline.hu szerint a HVG összesített rangsorának készítői az idén is a matematikai és a szövegértési kompetenciamérés, a magyar-, a matematika-, a történelem és a nyelvi érettségi eredményeit, valamint a végzősök felvételi eredményeit vették figyelembe – utóbbinál változás, hogy az idén a felsőoktatásba bekerült diákok átlagpontszáma alapján rendezték sorba az intézményeket. ♦

Központi Gyógyszertár Vác

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments