Új fizető parkolók Budapesten, Vácon is téma lesz

VÁCI NAPLÓ/régió ♥ Rossz hír a Budapestre autóval utazó váciaknak: a 2017-es évben is több területet vonnak be a fizetős zónába Budapesten, parkolójegy-kiadók érkeznek Zuglóba, Angyalföldre és vélhetően a XI. kerület több részéből is kiszorulnak majd a nem helyi lakosok.

Még rosszabb hír, hogy nagyon valószínű: a mélygarázs átadása után ismét fizetős lesz a felszíni parkolás a városban. Az önkormányzat ugyanis várhatóan a megnyitás után újra napirendre tűzi a parkolás teljes felülvizsgálatát.

A fizetős övezetek területének növekedése 2017-ben sem áll le Budapesten – írja a Napi.hu. A folyamat önmagát gerjeszti, hiszen ha valahonnan kiszorulnak az autósok, akkor megkeresik a legközelebbi még ingyenes zónákat, amelyet p+r parkolónak használhatnak napközben. Ez érhető módon sérti a helyi lakosok érdekét, akik panaszt tesznek az önkormányzatnál, ahol pedig megteszik a szükséges lépéseket.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Csernák István könyvbemutatója Verőcén

Vácott 2013 júniusában a városvezetés döntése értelmében az árvízi veszély miatt átmenetileg ingyenessé tették a parkolást minden fizető helyen. Néhány nappal később a Váci Napló kérdésére Fördős Attila polgármester azt is elmondta: egyelőre marad az ingyenes parkolás, a sétány teljes rendbetételéig, de terveik szerint hamarosan a testület elé kerül a parkolás ingyenessé tétele a városban.

A testület a következő ülésén fel is függesztette a fizető parkolást. ♦

 

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments