Elnézést kér a MÁV vezérigazgatója a váci utasoktól

Türelmet kér a váci és a ceglédi elővárosi vonalon utazóktól a vasúttársaság, mivel átcsoportosították a közkedvelt FLIRT-öket. Jövő decemberben azonban érkeznek a korszerű, emeletes villanyvonatok – mondta el Csépke András, a MÁV-Start vezérigazgatója a Magyar Időknek. A lap olvasói, bár nem ugyanazon az elővárosi vonalon közlekednek, egyaránt azt panaszolták, hogy a kényelmes, gyors, légkondicionált vonatok helyett, amelyek az utóbbi években szolgálatot teljesítettek, ismét hagyományos ingaszerelvényeket közlekedtet a MÁV-Start.

Egy Vác környéki olvasók például arról számolt be, hogy az elővárosi vonatok egy részét most korszerűtlen járművekből állítják ki. A levélíró, aki naponta ingázik Vác környéki otthona és budapesti munkahelye közt, elkeseredetten tapasztalta, hogy a legnagyobb hőségben kell légkondicionáló nélküli járműben utaznia.

Központi Gyógyszertár Vác

A Magyar idők a vasúttársasághoz fordult, ahol azt a tájékoztatást kapták, hogy „továbbra is rendszeresen közlekednek FLIRT motorvonatok, de az utasok átmenetileg hagyományos, mozdonyból és kocsikból összeállított szerelvényekkel is utazhatnak”.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  15 milliót csaltak ki egy dunakeszi cégtől

Amint megjelent a cikk, hamarosan érkezett egy vitairat, ezúttal a ceglédi vonalon vonatozó egyik olvasótól.

„Meg kell cáfolnom, amit a panaszos állít. A nap minden szakában, rendszeresen és továbbra is közlekednek FLIRT szerelvények a váci vonalon. Nem lehet ugyanezt elmondani ellenben a Budapest–Cegléd–Szolnok vonalról. Eltűntek a FLIRT-ök, és visszakaptuk a felújított, de minden komfortot nélkülöző Fecske szerelvényeket. Emiatt mindennaposak az utasrosszullétek, nem véletlenül. Ráadásul a kerékpárosok miatt sokszor igencsak tumultuózus jelenetek vannak a vonaton, ami főleg most nyáron nagyon zavaró.”

Szembesítettük az olvasói észrevételekkel Csépke Andrást. A MÁV-Start vezérigazgatója azt mondta, megérti a panaszosokat, sajnálja, hogy a vasúttársaság nem rendelkezik annyi korszerű járművel, hogy minden járatát ezekkel teljesítse.

Ami a ­FLIRT-ök áthelyezésének ügyét illeti, a vonatokat eredetileg az esztergomi vonalra szerezték be, csak a vonal villamosításának csúszása miatt, ideiglenesen állították be más vonalakra. Miután idén év elején elkészült a 2-es viszonylat rekonstrukciója, a ­FLIRT-öket odavezényelték.

A váci és a ceglédi vonalakon utazóktól – előbbin tavaly 13,2 millióan utaztak – jövő decemberig, a téli menetrend életbelépé­séig türelmet kért a vezérigazgató. Akkor áll forgalomba ugyanis a 11 darab KISS emeletes motorvonat, ezek jelentősen emelik majd a szolgáltatási színvonalat az említett két vonalon. ♦

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Honismereti Munkáért Emlékérem Zebegény honismereti kutatójának

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

4 hozzászólás
legújabb
legrégebbi legnépszerűbb
Inline Feedbacks
View all comments