Foci: Nagy Tibor megy, Szpisljak jön helyette

Két és fél év közös munka után a labdarúgó NB II-ben szereplő Vác FC nem hosszabbítja meg Nagy Tibor vezetőedző június 30-án lejáró szerződését. A piros-kékek új trénere Zoran Szpisljak lesz – számolt be róla a klub honlapja.


Mint megírtuk, a váci ultrák a bajnokság utolsó meccsén Nagy Tibor mellett demonstráltak, a jelek szerint a klubvezetés azonban másképpen döntött. John P. Marshall, a Vác FC tulajdonosa a klubhonlapon köszönetet mondott Nagy Tibornak az elmúlt időszak munkájáért és az elért sikerekért.

Központi Gyógyszertár Vác

„Tisztelettel szeretném kifejezni hálámat, hogy Tibor 2015 novemberében átvette a csapatot és irányítása alatt nemcsak bent maradtunk az NB II-ben, de tavaly a hatodik, míg idén a tizedik helyet tudtuk elérni. Hatalmas erőről, bátorságról és munkáról tett tanúbizonyságot mindvégig. Most viszont úgy érzem, üzleti szempontból más irányba kell elindulnunk. Ettől eltérően azon vagyok, hogy Tibor továbbra is a váci labdarúgásban maradjon, és velünk együtt dolgozzon, hisz tapasztalata, tudása és akarata révén még több dolgot el tudunk érni közösen. Köszönöm a munkáját és kitartását!”

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Vízilabda – Rájátszás, idén csak a 13-16. helyért

Nagy Tibor helyét július elsejétől a legutóbb Zalaegerszegen dolgozó Zoran Szpisljak veszi át, akivel egy éves szerződést köt a klub.

Szpisljak edzői karrierjét a walesi Cardiff City ifjúsági csapatánál kezdte 1991-ben, mindössze 29 évesen. 2004-ben került Magyarországra, ekkor Herczeg András segítője lett a DVSC-nél, majd dolgozott többek között az Újpest FC és a Békéscsaba Előre 1912 csapatainál is – a csabaiak az ő irányításával harcolták ki 2015-ben az NB I-ben való szereplés jogát – írja a Nemzeti Sport online.

A mögöttünk hagyott szezon kezdetén a tréner Zalaegerszegen állt munkába, azonban november végén közös megegyezéssel szerződést bontott a zalaiakkal.

Szpisljak segítője Purguly Árpád lesz, aki az előző szezonban az erdélyi FK Csíkszereda U19-es csapatának volt a vezetőedzője. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments