Kibaltáztak a rabokkal: szigorúbb lesz a csomagküldés

A jogszabályi változások miatt július 1-től megváltozik a kapcsolattartás egyik formája a Váci Fegyház és Börtönben is. A továbbiakban egy központi intézkedés következtében a kapcsolattartóktól érkező csomagban nem lehet élelmiszer, tisztálkodási szer, dohánytermék, valamint gyógyszer, gyógyhatású készítmény.

A jövőben kizárólag az intézetekben működő kiétkező boltok árukínálatából kerülhet sor a csomag összeállítására, amely a régi hagyományait figyelembe véve, de az új jogszabályi környezethez igazítva kontrollált módon biztosítja a csomagküldést. Élelmiszert, tisztálkodási szereket tartalmazó csomagot kizárólag internetes felületen keresztül (www.bvcsomag.hu) vagy látogatás során tudják a hozzátartozók megrendelni, amely sokkal gyorsabbá teszi a csomagküldés rendszerét.

hirdetés

Központi Gyógyszertár Vác

A megrendelés ellenértékének beérkezését követően az intézet két munkanapon belül összeállítja, a harmadik munkanapon belül pedig átadja a fogvatartottnak a küldeményt. A csomag súlyhatára továbbra is változatlan marad, az 5 kilogrammot nem haladhatja meg – olvasható az országos parancsnokság honlapján.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK
Váci fotósok sikerei országos pályázatokon

Az új rendszernek számtalan előnye van: kényelmes, otthoni ügyintézés, a kiétkező boltokban országosan egységes, a kiskereskedelmi üzletek átlagos árainál nem magasabb árak, egységes árukínálat. Az összeállított csomag minden esetben megfelel majd a fogvatartottak birtokában engedéllyel tartható tárgyak körével és mennyiségével.

A hozzátartozók számára olcsóbb lesz a csomagfeladás, így annak értékét is a büntetésüket töltőkre fordíthatják. A kiétkezések számát is tovább növelik annak érdekében, hogy a havi egy csomag mellett a birtokban tartható tárgyak körében a fogvatartottak ne szenvedjenek hiányt.

Régi probléma a büntetés-végrehajtás rendszerében a tiltott tárgyak bejutása, bekerülése. A tiltott tárgyakat alapvetően két úton: csomagban vagy látogatófogadás során próbálják bejuttatni a kapcsolattartók a börtönbe. A jogszabály-módosítás várhatóan a tiltott tárgyak bv-intézetbe történő bejutását is csökkenteni fogja. ♥

OLVASÁSRA AJÁNLJUK
Több településen ismét megnőtt a légszennyezettség, Vácon kifogásolt a levegő

VÁCI NAPLÓ TÉMATÁR:
» Új körletfelügyelőket keresnek a váci börtönbe
» Elítéltek építették a cellákat a Váci Fegyház és Börtönben

14 napos próbaolvasás!
Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments