Szerdától lezárják a kerékpárút egy szakaszát

Lezárják a kerékpárút egy szakaszát Vác és Verőce  között mintegy 230 méter hosszon a teljes pályaszerkezet cseréje miatt – áll a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Pest Megyei Igazgatóságának területileg illetékes váci mérnöksége közleményében.

A munkák holnap, szerdán kezdődnek és várhatóan június.26-án fejeződnek be. Ideiglenes terelőútként a 12-es, Vác – Szob közötti másodrendű főút Vác és Verőce közötti része lett kijelölve, ahol az útszakon 50 km/h sebességkorlátozás kerül bevezetésre, valamint kerékpárosok veszélyt jelző táblák kerülnek kihelyezésre. A felújítási munka pontos megkezdésének, illetve befejezésének időpontjáról a Útinform oldalán tájékozódhatnak.

Központi Gyógyszertár Vác

Közben a városi televízió értesülése szerint  a Váci Városfejlesztő Kft a déli szakaszon, a Liget felőli oldalon elvégezte a bicikliút kátyúzását. Az északi, Buki-tó melletti szakasz sokkal rosszabb állapotban van, így ott még zajlik a munka. A kerékpárút kijavítására közel 2 millió forintot fordít a holding.

A folyóparton végighaladó váci kerékpárút egyébként része Európa legnépszerűbb bringás útvonalának, a Duna Menti Kerékpárútnak, amely Vác testvérvárosában, Donaueschingenben, a Fekete-erdőben kezdődik és Budapesten keresztül egészen Konstancáig tart.

Tavaly ősszel, részben a kerékpárutakon futva, jutott el Donaueschingenből Vácra Hídvégi-Üstös Pál, városunkban élő extrém sportoló. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments