Bölcsőde-fejlesztési pályázat Pest megyében

Mintegy 4,5 milliárd forintra pályázhatnak a Pest megyei települési önkormányzatok bölcsődék fejlesztésére szeptember 10-től. A pályázat lehetőséget biztosít a települési önkormányzatok számára új bölcsődei, mini bölcsődei intézmény létrehozására (új épületben vagy korábban bölcsődei célra működtetett épület újranyitásával, vagy nem bölcsődei funkciót betöltő épület átalakításával); a már működő, önkormányzati tulajdonban lévő bölcsődeépület átalakításával további férőhelyek kialakítására. 

A támogatási kérelmeket szeptember 10-én reggel 8 órától nyújthatják be a pályázók a Magyar Államkincstár honlapján. A pályázaton csak Pest megyei települési önkormányzatok vehetnek részt.

Központi Gyógyszertár Vác

A rendelkezésre álló forrás 4,5 milliárd forint, a támogatás mértéke 3-400 millió forint lehet a bölcsőde típusától és támogatható tevékenységtől függően. A támogatási intenzitás 70-95 százalék, a település adóerő-képességétől függően.

Vácott folyamatban van egy bölcsődeépítési projekt. Fördős Attila polgármester pár napja arról beszélt, hogy a munkálatok jelenleg a közbeszerzés kiírása előtti állapotban vannak. További egyeztetéseket kezdeményeztek, mert az utóbbi időben a kivitelezési költségek nőttek és jelenleg úgy tűnik, nem lesz elegendő a rendelkezésre álló pénz.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Szociális infrastruktúra megújítása az Alsó-Ipoly mentén

Tavaly a hasonló tartalmú megyei pályázaton mintegy 335 millió forint jutott városunknak egy új bölcsőde építésére. Az önkormányzat már régóta tervezi, hogy bővíti a lehetőségeket, de eddig nem sikerült megfelelő pénzügyi forrást szereznie. ♦


TÉMATÁR:
» Váci bölcsőde építését támogatja a megyei közgyűlés
» Vác: minibölcsődék létrehozását támogatja a kormány

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments