Képviselői bejelentésre bírságolt a kormányhivatal

Már hónapokkal ezelőtt szóvá tette Ferjancsics László (Lokálpatrióták) önkormányzati képviselő, hogy bár a városnak szerződése van a szolgáltató céggel, még sem viszik el a szállítási napokon a kukák mellé kihelyezett, az előírásoknak megfelelően kötegelt gallyakat a városban. Mivel úgy érezte, nem sok történik a dologban, a Pest Megyei Kormányhivatalhoz fordult, amely neki adott igazat.

“A hulladékgazdálkodás területén elég sok probléma van Vácon, de az idén történt egy előrelépés, s az önkormányzat februárban elfogadta azt a közszolgáltatási szerződést, amelynek egyik pontja arról szól, hogy nem csak zsákokban lehet a ház elé kihelyezni a zöldhulladékot, hanem kötegelve is” – mondta a képviselő. Hozzátette: többen is jelezték felé, hogy a szállítást végző városi cég, amely a Zöld Híd Nonprofit Kft alvállalkozója, májusban nem vitte el a kötegekbe összekötött gallyakat.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK
Koszorúzással, beszéddel és interjúkkal emlékeznek Vácon a Trianonra

Sőt, a hulladékgazdálkodási városi kft vezetője kérte az embereket: ne tegyenek ki kötegelt gallyakat, mert nem viszik el.

A helyzet téma volt az akkori testületi ülésen, de a többség úgy ítélte meg, hogy nem kell foglalkozni a dologgal – jegyezte meg Ferjancsics László, aki ezt követően a Pest Megyei Kormányhivatalhoz fordult. Néhány napja érkezett meg a határozat, amely kötelezte a szolgáltatót, hogy maradéktalanul tegyen eleget a szerződésben rögzített feladatának és szállítsa el a kötegelt gallyakat. Emellett bírságot is kiszabtak a fővállalkozó Zöld Híd szabálytalan tevékenysége miatt.

Ferjancsics László a kötegelt zöldhulladék elszállításáról

OLVASÁSRA AJÁNLJUK
Két meccsre fogadott egy váci tippmixes, nyert is több mint négymilliót

A képviselő felhívta a figyelmet, hogy a gallyak maximális hossza 150 centiméter, a vastagságuk nem lehet több, mint hat centiméter, a “csomag” terjedelme 1 köbméter alatt kell legyen, s össze kell kötni.

Ha mégsem viszik el a zöldhulladékot, a kihelyezett kötegekről készült fotókat várja a képviselő, aki azokat a fogyasztóvédelmi hatósághoz továbbítja – jelentette be. ♦

14 napos próbaolvasás!
Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments