Fodinak van az utcazenélésre engedélye, csak máshová szól

Fodor János (Fodi) utcazenésznek most is van engedélye – állítja a városháza, amely írásban reagált cikkünkre. Fodi ugyanis egy Facebook bejegyzésben nemrég azt írta, el is költözött a városból, mert vitája volt egy másik utcazenész lány édesapjával, akinek bejelentésére eltilttották attól, hogy Vácott zenéljen. A közfelháborodás elég nagy, sokan demonstrációt is szerveznek az ügyben.

Nem vonta tehát be a Váci Polgármesteri Hivatal a zenész működési engedélyét – olvasható a közleményben. A legújabb, úgynevezett közterületfoglalási engedélyét a hivatal 2018. július 30-án állította ki, amely szerint 2018. július 30-tól október 30-ig, 10-18 óra között a Hatvani kapu és a Széchenyi utca 2. szám közötti szakaszon továbbra is játszhat hangszerén, ráadásul ahogy eddig is tette, térítésmentesen veheti igénybe a területet a zajvédelmi előírások betartása mellett.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Lakossági fórum környezeti szennyezésről - Április 2-ig lehet kérdéseket küldeni

„Tehát a kérelmező ma is élő engedéllyel rendelkezik, körülbelül 50 méterrel arrébb attól a helyszíntől, ahol a helyiek nyugalmát zavarta.

A Váci Polgármesteri Hivatalhoz több panasz érkezett, egyebek mellett a zöldszámon, illetve írásban is, amelyek arról szóltak, hogy a zenész zavarja a hétköznapi életet, túl hangos és a kommunikációt is nehezíti. Miután a hivatal igyekszik minden panasz esetében jogszerűen eljárni és kivizsgálni azt, a munkatársak helyszíni szemléje után az új engedélyt kiadva, a jogszabályoknak megfelelően, a lakosok kérését és érdekeit is figyelembe véve járt el.

Így sajnálatos, ha a zenész félreértelmezte volna az engedélye létezését és emiatt hagyta volna el a várost, hiszen ahogy több fórumon is írják, a váciak visszavárják, mint ahogy a Váci Polgármesteri Hivatal is engedélyt biztosított számára a további zenéléshez” – áll a városháza közleményében. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments