Válasz: egészségügyi okai voltak a drágább repülőjegynek

Ma sajtótájékoztatón reagált a városi önkormányzat ellenzéki képviselőinek minapi bírálatára Mokánszky Zoltán alpolgármester. Korábban ugyanis azt tudakolták, hogy a legutóbb Japánba utazó két testületi tag közül Mokánszky Zoltán jegyét miért a business class osztályra váltotta meg a hivatal. Az MSZP, a DK, és az Együtt-Lokálpatrióták képviselői szerint az önkormányzat anyagi helyzete nem engedi meg, hogy a turista osztályhoz mért kétszeres árért vásároljanak jegyet a város által delegált alpolgármester utazására.

„Diszkrét bája van annak, hogy egy utazást azok kérnek számon rajtam, akiknek egy része volt városvezető Vácon és az akkori utazások haszonélvezői voltak, amellyel kapcsolatban sok kérdés felmerül, de válaszok a mai napig nincsenek. Ezen képviselő uraknak sem erkölcsi, sem morális alapjuk nincs ahhoz, hogy számon kérjenek” – válaszolt most Mokánszky Zoltán.

Hozzátette: a japán kulturális találkozóra nem saját kérésre utazott, hanem mint városvezető, Vácot képviselte. A településünkkel szoros kapcsolatokat ápoló Juri-Honjo vezetése egy magasrangú városi delegációt hívott meg, tiszteletlenség lett volna, ha ezt a kérést nem teljesítik.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Felhívás kitüntető címre történő javaslattételre

„Az utazást egészségügyi okok miatt csak úgy vállaltam, ha azzal egészségemet a továbbiakban nem veszélyeztetem. Az utazás különbözeti költségét természetesen én vállaltam, melyet be is fizettem” – mondta az alpolgármester, kicsit csípősen hozzátéve: „Bezzeg Ferjancsics úr, Bóth úr, Krauze úr és Juhász úr gyalog járt mindenhova.”

Mokánszky Zoltán szerint az igazság mindig utat tör magának. Végül jelezte, hogy a témát a maga részéről ezzel lezárta. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments