Kutyád van? Siess, mert ma lejár az ebösszeírási határidő!

Lassan lejár a határidő, február végéig, azaz ma délutánig kell ugyanis a váci kutyatulajdonosoknak az ebösszeírási kötelezettséget teljesíteni. A kutyatartók az önkormányzat portájánál vehetik fel az adatlapot, de a hivatal honlapjáról is letölthető a nyomtatvány.

Az állatok védelméről és kíméletéről szóló törvény előírja, hogy a településeknek legalább háromévente kötelező elvégezni a kutyák regisztrációját, a beérkezett adatokat pedig elektronikus formában kell tárolnia. A szabályozás célja, hogy az önkormányzatok hatékonyan tudják ellátni ebrendészeti és járványvédelmi feladatiakat – hívja fel a figyelmet a városi televízió.

A vac.hu oldalról érhetik el a kutyatartók az idei ebösszeíráshoz kitöltendő nyomtatványt. A dokumentumban nyilatkozni kell a tulajdonos és az állat adatairól is, így többek között a lakcímnek, a kutyába beültetett mikrochip paramétereinek, és a kötelező oltás időpontjának is szerepelnie kell a beadványban. Az adatszolgáltatási kötelezettség teljesítését és a benyújtott adatlapok valóságtartalmát a hivatal munkatársai szúrópróbaszerűen ellenőrizhetik, mulasztás esetén pedig bírság szabható ki, melynek minimális összege 30 ezer forint.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Húsvéti ligettakarítás iskolásokkal és civilekkel

Az ebösszeírás minden váci kutyatartóra vonatkozik, és minden állatról külön nyomtatványt kell beadni. Az adatlapokat kézzel is ki lehet tölteni és február 28-ig kell eljuttatni az önkormányzathoz levélben, személyesen, vagy akár a termeszet©varoshaza.vac.hu email-címen, de elektronikus úton is feltölthető a városháza honalpján keresztül.

Fontos tudni, hogy az ebtulajdonosok az összeírást követően is kötelesek az adataikban bekövetkezett változásokat és a szaporulatot írásban jelezni.

Az önkormányzat már tavaly novemberben közzétette felhívását, így bőségesen volt idő a nyomtatványok kitöltésére. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments