VÁLASZTÁS: állítólag megvan az ellenzéki összefogás

Vácon is megvalósult az ellenzéki összefogás, az újságíróként ismertté vált Matkovich Ilona lesz a közös polgármesterjelölt – jelentette csütörtökön délután a Magyar Hang. A váci ellenzéki erők által a laphoz eljuttatott közlemény szerint a támogatók között ott van a Szavad Egyesület, a Demokratikus Koalíció, a Momentum, az MSZP, a Jobbik, a Vácért Lokálpatrióta Egyesület, az LMP, a Párbeszéd és a Mindenki Magyarországa Mozgalom is. Holnapra, pénteken délelőttre a témával kapcsolatban a főtérre sajtótájékoztatót hívtak össze.

Matkovich Ilona 2014 óta a Szavad Egyesület önkormányzati képviselője Vácon. Újságcikkei mellett novellái is megjelentek – emlékeztet a lap. A Závecz Research helyi közvélemény-kutatása szerint egyébként a DK és a Momentum helyben is megerősödött, míg az MSZP az országos átlag alá süllyedt.

Az összefogás által kiadott közlemény szerint Matkovich Ilonát „szociális érzékenysége, igazságszeretete, demokratikus elkötelezettsége húzta be a politikába, ezért alapította meg a Szavad Egyesületet, és jutott be az egyesület színeiben a váci képviselőtestületbe, majd indult el a 2018-ban az LMP és aztán több ellenzéki párt támogatásával az országgyűlési választásokon, ahol a váci ellenzéki szavazatok közül a legtöbbet ő kapta” – idézi a Magyar Hang.

A Váci Napló beszélt több helyi politikussal, Csereklye Károllyal és Bóth Jánossal, akik azt mondták: továbbra is a Váci Szívvel Választási Mozgalom korábbi közleménye az érvényes, így az MSZP, a Független Kisgazdapárt, a Vác Városért Választási Egyesület és a Demokratikus Koalícióból nemrég éppen a váci polgármesterjelölt személyét érintő központi vezetési döntéssel kapcsolatos ellentétei miatt kilépett Krauze István Néveri István polgármesterjelöltségét támogatja.

Az idei EP-választáson a Fidesz-KDNP 51,26 százalékot kapott Vácon, míg a DK 16,78-t, a Momentum 10,56-ot, az MSZP-Párbeszéd 6,15-öt, a Jobbik 5,90-et, az LMP pedig 2,72-t. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!