Eddig a védekezésé volt a főszerep Vácon is, most jönnek a programok

Tizenhárom millió forintot költött eddig védekezésre a város, amelyet elkülönített a költségvetésből – hangzott el Matkovich Ilona polgármestertől, hétfő reggeli sajtótájékoztatóján. A városvezető felolvasta az általunk korábban már közölt járványügyi összefoglalóját. A teljes anyagot itt olvashatják el.

Kiemelte: büszke lehet a város minden lakója arra, hogy sikeresen küzdött meg a világjárvánnyal Vác.

„Lehetetlenség felsorolni mindenkit, aki valamilyen módon hozzájárult a járvány elleni védekezés sikerességéhez, de hagy említsem meg, hogy a Stop Koronavírus Vác számlánkon 3,2 millió forint gyűlt össze. Ez az összeg, nem csak magánszemélyektől, hanem cégektől és nemzetiségi önkormányzatoktól – a szlováktól és a romántól – érkezett. Ezenkívül az Összefogás frakció tagjai három hónapja az illetményük tíz százalékát fizetik be erre a számlára” – hangzott el.

Az összegyűlt pénzt továbbra is a védekezésre fordítja a város. Nemrég a Váci Mentőszolgálatnak adományoztak egy betegfigyelő rendszert, valamint a héten adnak át két ózongenerátort a Jávorszky Ödön Kórháznak is.

„Vásároltunk ózongenerátorokat saját intézményeinknek is, óvodáknak, az idősek otthonának, ezen felül pedig érintés mentes hőmérőket is vettünk, hogy az ügyfélszolgálatainkat biztosabbá tegyük, ezekből az óvodáknak is juttatunk majd” – mondta Matkovich Ilona, aki köszönetet mondott minden polgárnak és mindenkinek, aki valamilyen módon segítette a védekezést.

Mivel a júliusi vigalom elmarad, azért nem hagyják programok nélkül a lakókat – emelte ki a polgármester.

„A korábbiakhoz képest lényegesen több tábort szervezünk, sport- és művészeti táborokat. Mától, hogyha fokozatosan is, de megnyíltak a kulturális intézmények. Kinyitott a könyvtár, működik a Tourinform iroda, ügyfeleket fogad a levéltár, holnaptól pedig ismét látogatható lesz a Memento Mori kiállítás és a Pannónia Ház tárlatai is. A művelődési központ és a színház felméri, hogy hogyan tudja pótolni az elmaradt előadásokat.”

Júliusi 12-én lesz a város által szervezett első program, a Vác a tiéd – Nyitott városháza című rendezvény, melyet hagyományteremtő célzattal szerveznek meg 10 és 16 óra között. A városháza kapui kinyílnak azok előtt, akik nemrégen költöztek Vácra, és különböző programokkal várják őket.

Július 17. és 19. között, amikor a vigalom lett volna a városháza és a Pannónia Ház udvarán lesznek programok. Az előbbi helyszínen színházi előadásokkal, az utóbbin koncertekkel várják az érdeklődőket, a Fehérek templomában pedig a Vox Humana Énekkar ad majd koncertet Sándor Bence vezényletével. Emellett a gyerekeket folyamatosan kézműves foglalkozással, hangszersimogatóval is várják majd.

A két színházi előadást kivéve, minden program ingyenes, de regisztrációhoz kötött. ♦

[frontpage_news widget=”46816″ name=”A LEGOLVASOTTABB”]

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments