Árvácskákkal frissítette fel a köztéri virágágyást a Dunakanyar Szíve Egyesület

Egy újabb önkéntes akcióval örvendeztette meg a belváros lakosságát a Dunakanyar Szíve Egyesület. Ezúttal a Violinkulcs ágyást frissítették fel és ültették át színes árvácskákkal.

A helyi civil szervezet időről-időre előáll kis kezdeményezésekkel, hogy ezekkel is adjanak valamit városunk számára és a közösségek együttműködésének megerősítésére buzdítsák az embereket. Legutóbb az olvasás világnapja alkalmából karolták fel azt a gondolatot, hogy kreatív ötletekkel olvasásra buzdítsanak mindenkit. Ezt ők egy régi, használaton kívüli telefonfülke felállításával valósították meg, amely azóta kis könyvtárként üzemel a Széchenyi utcában. Ezúttal pedig a korábbiakhoz hasonlóan a közterek virágokkal való szebbé tételét folytatták.

„Az ősz beköszöntével a virágágyásaink is új „lakókat” kapnak. A hétvégén a Violinkulcs ágyásunkat ültettük át gyönyörű színes árvácskákkal” – olvasható a szervezet legújabb facebook bejegyzésében. Majd a képek tanúsága szerint is a nevéhez hűen, violinkulcsot formázva szépítették meg a kiskertet azokkal a növényekkel, amiket egyébként a Mákvirág Bt és Kurunczi Gergely ajánlott fel számukra.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Vajda Lajos és Szentendre – vándorkiállítás a művelődési központban

De itt nem állnak meg a munkával. Ígéretük szerint jövő héten a Radnóti úti CBA előtt folytatják tevékenységüket, ahol úgyszintén némileg rendhagyó módon egy régi bicikliből készülnek különleges virágágyást készíteni. (Forrás: Dunakanyar Szíve Egyesület facebook) ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments