Őrizetben a Dunába hajtó autótolvaj

Elfogták és őrizetbe vették a rendőrök azt a 24 éves férfit, aki a Dunába vezette az általa lopott autót – közölte az MTI-vel a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense szerdán.

Korábban a Váci Napló is beszámolt róla, hogy augusztus 29-én a Dunába csúszott egy rendőrök által üldözött autó, amit egy romhányi férfitól tulajdonítottak el. Szinte fél Nógrád megyén át követték a gyanúsított férfit, mielőtt végrehajtotta volna vizes mutatványát, hogy aztán akkor még sikeresen el is menekülhessen. Másnap a Blikk találta meg az ellopott BMW eredeti tulaját, akitől megtudták, hogy az eset reggelén vette észre járműve hiányát, amikor elindult volna bevásárolni.

„Egész nap dolgoztam, nagyon fáradt voltam este, ezért elfelejtettem, hogy a kocsiban hagytam az indítókulcsot. Reggel mentem ki, hogy a gyerekeknek hozok ennivalót, de az autómnak csak a hűlt helyét találtam. Aztán értesítettek a rendőrök, hogy a kocsim a Dunában van. Én jól ismerem a bolond gyereket, aki ezt az őrültséget csinálta. Dávid még csak 23 éves, de régen drog- és alkoholproblémái vannak. A legszebb a dologban, hogy egy barátommal megtaláltuk az ő kocsiját, ami aztán furcsamód eltűnt. Szerintem miután kikecmergett a vízből, valahogy idejött és bepattant a saját járművébe, most azzal menekül” – árulta el a lap megkeresésére a pórul járt Gábor, akinek még a biztosító sem fizeti ki a közel egymillió forintos kárát.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Megosztott Kossuth-díj a Misztrál együttesnek - Magyar Érdemrend Lovagkereszt polgári tagozat kitüntetés Philipp Frigyesnek, Vác volt főépítészének

Az MTI tájékoztatása szerint egészen augusztus 31-ig sikerült bujkálnia. Kedden azonban elfogták, kihallgatták és őrizetbe vették. Most lopás bűntette és eltiltás hatálya alatti járművezetés vétsége miatt folytatnak ellene eljárást, a napokban indítványozzák letartóztatását – közölte a sajtóreferens. ♦ (Forrás: MTI, Kép: Vácon hallottam facebook csoport)

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments