Sződligeten is elkezdődik az adventi készülődés

5 év után újrainduló Mézeskalácsfaluval, adventi koncerttel, közös Karácsonyvárással és számos egyéb programmal gazdagítják az ünnepi előkészületeket Sződliget civiljei. November 27-től nagyszabású rendezvénysorozat veszi kezdetét a szomszédos településen.

Karácsony közeledtével országszerte hagyományosan különféle programokkal szokták színesíteni az emberek ünnepi készülődését. Ilyenkor rendre összefognak a helyi civilek vagy az önkormányzati intézmények, hogy közösen készítsék fel környezetüket az adventi időszakra. Vácon a Pannónia Ház, a Madách Imre Művelődési Központ, illetve a Sajdik Gyűjtemény egy rendezvénysorozattal kapcsolódik be az előkészületekbe, Sződligeten pedig 6 helyi szerveződés, közösség összedolgozása nyomán kínálnak programlehetőséget a környékbeliek számára.

A Sződliget civiljei által szervezett nagyszabású adventi programsorozat a következőket ígéri:

November 27-től megtekinthető a ZöldLiget Közösség mesés adventi installációja a Nagyboldogasszony templom előtt, ahol nap mint nap gyermekrajzok és helyi közszereplők adventi gondolatai fognak megjelenni egészen december 24-ig.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Kerékpáron és lóháton, avagy a „Kerékpározás és lovaglás” sikerei

November 28-án nyitja meg kapuit az 5 év után újrainduló Mézeskalácsfalu a katolikus templom előterében, a Sződligeti Jubileumi Alapítvány szervezésében. A nagy sikerű közösségi mézeskalács-sütés és kiállítás minden nap 10 és 18 óra között látogatható.

Adventi szombat délutánokon 17:45-től a Szabadság téren a Sződligetiek Baráti Köre és a helyi KDNP szervezésében ökumenikus gyertyagyújtásokon lehet részt venni. Az ünnepi készülődést segítő gondolatok mellett kulturális közreműködés és forró tea várja a résztvevőket.

December 11-én 17:45-kor az ökumenikus gyertyagyújtás mellett a ZöldLiget karácsonyi rendezvényét szervezzük szintén a Nagyboldogasszony templom elé. Az este folyamán adventi koncertet ad a Misztrál, de sok más apróság is várható még.

A plakáton nem szerepel, de idén is megszervezésre kerül a már hagyományos Karácsonyvárás. A Szenteste délutánjának ikonikus kulturális hangolódó-eseményét a Sződligeti Római Katolikus Egyházközség szervezi. ♦

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Csernák István könyvbemutatója Verőcén

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments