A bringások is jelmezbe bújva űznék el a telet

Két megújult útvonalon is jelmezes kerékpáros túrára hívja a bringásokat a Magyar Kerékpáros Turisztikai Szövetség a következő két szombaton: február 19-én a Budapest–Etyek útvonalon, míg február 26-án a fővárosból Szentendrére indul a maskarakaraván – írja a csupasport.hu.

Javában tart a farsangi időszak, amelyet hagyományosan a vidám lakodalmak, bálok, mulatságok jellemeznek. Mint korábban a Váci Napló is beszámolt róla, többek között Vácon is készülnek, hagyományteremtő jelleggel egy farsangi mulatozással a főtéren. Más, ehhez hasonló tematikájú eseményekhez hűen, itt is jelmezbe öltözve próbálják majd elűzni a telet a lelkes résztvevők. Tehát ebbe a sorba csatlakoznak a Magyar Kerékpáros Turisztikai Szövetség (MAKETUSZ) vezetői is, akik ezúttal egy maskarás biciklizéssel gazdagítanák a farsangi mulatságok repertoárját és így várják a jelmezes kerekezők jelentkezését a két, nemrég megújult kerékpárúton. A részvétel ingyenes.

Az úgynevezett Etyeki Körben a szervezők és a támogatók jóvoltából meleg teával és frissítéssel várják a bringásokat, akik a Herceghalom, Zsámbéki út 11/A szám alatt találkozhatnak február 19-én 10.30-tól. Az autóval érkezőknek lehetőségük lesz a parkolásra, de Herceghalom kerékpárszállításra is alkalmas kocsikból álló vonattal is könnyen megközelíthető. Indulás 11 órakor Biatorbágy felé a tavak mellett, majd tovább Etyek felé, ahol a látogatóközpontban lesz lehetőség egy rövid pihenőre és a frissítők elfogyasztására.

A programot két túravezető is segíti, akik végig pontos információkkal szolgálnak az útvonalról és a megállópontokról. A túrára a tamas@ridehard.hu e-mail címen jelentkezőknek az eseményt megelőzően pontos GPX-tracket is küldenek.

A Szentendre-kör is szintén bárkinek teljesíthető, 24 kilométer hosszú. Találkozó február 26-án ugyancsak 10.30-kor az Omszki-tónál, ahonnan egy pomázi kitérővel a cél Szentendre, majd vissza a budakalászi Sportcsarnokhoz. Mindkét esemény lényege, hogy a résztvevők jelmezben bringázzanak. (Fotó: MTI) ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments