Választási tudnivalók

Országgyűlési választást és népszavazást tartanak Magyarországon április 3-án, vasárnap. A magyar Parlament 199 képviselőből áll. A mandátumok többségét az egyfordulós szavazás eredményeként hazánk területén található 106 országos egyéni választókerületben a jelöltek közül a legtöbb voksot kapó nyeri el. A további mandátumokat a pártlistás szavazólapon leadott voksok alapján osztják szét – írja a vac.hu.

Vác a Pest megyei 04. számú egyéni választókerületben található. Itt a szavazólapon hét egyéni jelölt közül lehet majd választani, akiknek a kilétéről korábban már a Váci Napló is beszámolt. A másik szavazólapon a feltételeket teljesítő hat jelölő(párt)szervezet országos listájára lehet szavazni. A népszavazásra egy harmadik szavazólap szolgál, melynek átvételét külön aláírással kell igazolnia a választónak.

A szavazásra április 3-án reggel hattól este hétig van lehetőség a néhány hete a választói névjegyzékbe történő felvételről a szavazásra jogosultak számára kiküldött értesítőben szereplő szavazóhelyiségben. (Ezek általában a választók számára az előző – önkormányzati, országgyűlési – választások szavazóhelyiségeivel megegyezőek.)

A választáshoz szükség lesz az Ön személyének és lakcímének azonosítására, így vigye magával személyi igazolványát és lakcímkártyáját.

Amennyiben valakinek további kérdése van, hívja a Helyi Választási Irodát. Ennek elérhetőségei:
Vác, Március 15. tér 11. 131. sz. iroda
telefon: 06 27/314-130; 06 27/513-472
telefax: 06 27/513-414
email: jegyzo@varoshaza.vac.hu ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments