A váci edző váci nevelésű fia a korábbi váci elnök és edző együttesénél folytatja

Az 1994-es váci bajnokcsapat tagja, a korábban Püspökszilágyon is segítő Burzi Attila jelenleg a Vác VLSE felnőtt csapatának asszisztens-edzője (Kovács Péter vezetőedző segítője), emellett az U19-es együttes trénere. 21 esztendős fia, a Vácott is nevelkedő Burzi Alex pedig most a korábbi váci elnök, Ofella Zoltán által elnökölt, illetve a volt váci edző, Zoran Szpisljak által trenírozott FC Hatvan játékosa lett.

A 21 esztendős, tehetséges támadó a Vác VLSE-ben 2008-tól 2015-ig nevelkedett, majd a Vasas Kubala Akadémiára igazolt. Ezt követően a Ferencváros kötelékébe került, ahol szintén sorra szerezte a gólokat, csakúgy, mint korábban Vácon, vagy a Kubala Akadémiánál. Ennek is köszönhetően a zöld-fehérek NB III-as második csapatának színeiben bemutatkozhatott a felnőtt futballban is, mégpedig 2020. augusztus 2-án, 18 évesen.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Asztalitenisz – Váciak a Délkelet csoportban

Sajnálatos módon ezt követően súlyos sérülést szenvedett, majd’ egy évet kellett kihagynia, amely kihatott fejlődésére és pályafutásának alakulására is. Legközelebb szinte napra pontosan egy évvel később, 2021. augusztus 1-jén léphetett pályára az FTC II-ben az Iváncsa elleni bajnokin. Újabb fél év elteltével aztán Burzi Alex távozott a Fraditól, s bár 2022 telén a Vác színeiben is játszott edzőmeccsen, végül az akkor még szintén NB III-as Gerjen ajánlatát fogadta el, ahol fél évet töltött el. 2022 nyarán a szintén harmadosztályú Újpest FC II-hez szerződött, ahol alapemberré vált, elkezdte visszanyerni régi góllövő formáját és 36 NB III-as bajnokin 6 találatot szerzett.

Néhány nappal ezelőtt aztán igent mondott a korábbi váci elnök, a jelenleg az FC Hatvannál elnökként funkcionáló Ofella Zoltán hívására (a sportvezető 2000 és 2011 között volt a Vác VLSE első embere és az utolsó években a felnőtt csapatot működtető kft. ügyvezetője) és a Zoran Szpsiljak által irányított együtteshez szerződött. (Szpisljak szintúgy volt a Vác FC trénere, mégpedig 2018 őszén.) Hatvanban természetesen a legjobb formáját, s gólokat várnak tőle, hogy a találatokkal biztos bennmaradáshoz segítse a csapatot a négycsoportos NB III új, Északkeleti csoportjában.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Miki 60 – Nagy nyolcas kör – támogatásgyűjtő evezés

Burzi Alex új klubja, az FC Hatvan honlapján a következőket mondta:

„A fejlődésem szempontjából szerettem volna váltani, illetve úgy gondolom, a csapat játékfelfogása is illeszkedik a stílusomhoz. Szeretnék segíteni új együttesemnek, hogy minél előrébb helyezkedjünk el a tabellán, illetve a lehető legtöbb gólt akarom szerezni, ezzel is támogatva a csapatot.”

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
legújabb
legrégebbi legnépszerűbb
Inline Feedbacks
View all comments