A váci edző váci nevelésű fia a korábbi váci elnök és edző együttesénél folytatja

Az 1994-es váci bajnokcsapat tagja, a korábban Püspökszilágyon is segítő Burzi Attila jelenleg a Vác VLSE felnőtt csapatának asszisztens-edzője (Kovács Péter vezetőedző segítője), emellett az U19-es együttes trénere. 21 esztendős fia, a Vácott is nevelkedő Burzi Alex pedig most a korábbi váci elnök, Ofella Zoltán által elnökölt, illetve a volt váci edző, Zoran Szpisljak által trenírozott FC Hatvan játékosa lett.

A 21 esztendős, tehetséges támadó a Vác VLSE-ben 2008-tól 2015-ig nevelkedett, majd a Vasas Kubala Akadémiára igazolt. Ezt követően a Ferencváros kötelékébe került, ahol szintén sorra szerezte a gólokat, csakúgy, mint korábban Vácon, vagy a Kubala Akadémiánál. Ennek is köszönhetően a zöld-fehérek NB III-as második csapatának színeiben bemutatkozhatott a felnőtt futballban is, mégpedig 2020. augusztus 2-án, 18 évesen.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Laller Racing: Győzelmet győzelemre halmoz Torma Luca

Sajnálatos módon ezt követően súlyos sérülést szenvedett, majd’ egy évet kellett kihagynia, amely kihatott fejlődésére és pályafutásának alakulására is. Legközelebb szinte napra pontosan egy évvel később, 2021. augusztus 1-jén léphetett pályára az FTC II-ben az Iváncsa elleni bajnokin. Újabb fél év elteltével aztán Burzi Alex távozott a Fraditól, s bár 2022 telén a Vác színeiben is játszott edzőmeccsen, végül az akkor még szintén NB III-as Gerjen ajánlatát fogadta el, ahol fél évet töltött el. 2022 nyarán a szintén harmadosztályú Újpest FC II-hez szerződött, ahol alapemberré vált, elkezdte visszanyerni régi góllövő formáját és 36 NB III-as bajnokin 6 találatot szerzett.

Néhány nappal ezelőtt aztán igent mondott a korábbi váci elnök, a jelenleg az FC Hatvannál elnökként funkcionáló Ofella Zoltán hívására (a sportvezető 2000 és 2011 között volt a Vác VLSE első embere és az utolsó években a felnőtt csapatot működtető kft. ügyvezetője) és a Zoran Szpsiljak által irányított együtteshez szerződött. (Szpisljak szintúgy volt a Vác FC trénere, mégpedig 2018 őszén.) Hatvanban természetesen a legjobb formáját, s gólokat várnak tőle, hogy a találatokkal biztos bennmaradáshoz segítse a csapatot a négycsoportos NB III új, Északkeleti csoportjában.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Egy évtizedes a váci kézilabdasport ifi bajnoki sikere

Burzi Alex új klubja, az FC Hatvan honlapján a következőket mondta:

„A fejlődésem szempontjából szerettem volna váltani, illetve úgy gondolom, a csapat játékfelfogása is illeszkedik a stílusomhoz. Szeretnék segíteni új együttesemnek, hogy minél előrébb helyezkedjünk el a tabellán, illetve a lehető legtöbb gólt akarom szerezni, ezzel is támogatva a csapatot.”

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments