A Váci Dunakanyar Színház májusi előadásai

Szeretettel várja az érdeklődőket, a felnőtteket és a gyermekeket májusban is a Váci Dunakanyar Színház előadásaira.

Előadások

Május 9. 19 óra: Lavina – Orlai Produkció

Egy családi utazás nagy meglepetésekkel szolgálhat. Szereplők: Járó Zsuzsa, Mészáros Béla, László Lili, Száraz Dénes, Ullmann Mónika, Tóth Zsófia, Rohonyi Barnabás, Sándor Rebeka Sofie/Vas Hanna Regina, Tereczi Dániel Tamás/Mester Máté

Tomas, az üzletember egy síparadicsomba viszi szeretteit a téli vakációra. Váratlanul azonban lezúdul egy lavina és magával sodor sok mindent – ha magukat a családtagokat nem is, de sok illúziót, önáltatást, hamis ábrándot. Elvégre hogyan lehet arról beszélni, ha egy családfő a veszélyből első ösztönében nem a gyerekeit, hanem a telefonját menti ki? Ruben Östlund fekete komédiájának friss színpadi adaptációja üdítő humorral és empátiával beszél az emberi kapcsolatok rejtelmeiről.

Az előadás a Katona József Színház és az Orlai Produkciós Iroda együttműködésében jött létre.

Május 16. 19 óra: Hatalmi arcok – A Szomszédnéni Produkciós Iroda önálló estje

Mi történne, ha a kasszások mindig kimondanák, amire gondolnak? Ha a céges bulin nem használhatnánk idegen szavakat? Milyen lenne, ha újraszinkronizálnánk a szuperhős-filmeket tájszavakkal és nyelvjárásokkal? Milyen egy Csernusba oltott Zacher?

Jegyek csak online elérhetők – dinamikus árazás

A „Hatalmi Arcok” a  hétköznapi küzdelmeinkről szól – legyen az egy egyszerű csetepaté, komolyabb haddelhadd, súlyosabb összetűzés vagy halálos tusa. A lényeg, hogy akinek nincs baja, az csinál magának. Bálint Ferenc és Tóth Szabolcs, a Szomszédnéni Karinthy-gyűrűs humoristái előadásából minden kiderül.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Álomfejtő a Toronyban

Május 24. 19 óra: Hol a színészünk? – Nézőművészeti Kft.

Etűdök színházi világunk állapotjáról. Szereplők: Katona László, Kovács Krisztián, Mucsi Zoltán, Scherer Péter, Ujvári Bors

„A színész művészetének nyersanyagát környezetétől szívja el.

Vámpír. A szíved vérével táplálkozik.”

„Könnyeid és elcsukló hangod, arcod rángása, kinyújtott kezed, ami simogatni szeretne, ordítozó veszekedéseid, az intim mozdulataid – nyersanyag, anyag (…), ott ragyog játékában a színpadon.”

„Mi az a helyzet, ami neki megfelel? Mit szeretne? Hol érzi jól magát? Neki mi kell?”

„Déryné írja naplójában, hogy a színészek számára külön rezervátumot kellene létrehozni, talán egy szép házat, egy nagy park közepén.”

„Szabad-e mindezt ennyire kihegyezni a színészre? Csak a színészről van-e szó…?” Tényleg csak a színészről?

Május 26. 19 óra: Mikor Hazudtam? – Orlai produkció

Ildikó kiváló szakpolitikus, aki komoly karrier előtt áll, amennyiben le tudja küzdeni egy apró hibáját: nem tud hazudni.

Szereplők: Péterfy Bori, Rohonyi Barnabás

Főnökei egy fiatal, ambiciózus kommunikációs szakembert küldenek el hozzá, hogy közösen dolgozzanak ezen a problémán. A tréning azonban különös fordulatot vesz, a valóság körvonalai fokozatosan elmosódnak és végképp összekeveredik az igazság a hazugsággal.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Kolodko: Dunai cápa - Kiállításmegnyitó a Pannónia Házban

Május 28. 10 óra: Az Aranyszőrű Bárány – Magyar Népmese Színház előadása – Interaktív mesejáték –

A király kihirdetteti, hogy az nyeri el fele királyságát és

a lánya kezét, aki megnevetteti a síró királykisasszonyt.

Egy juhászlegény útnak indul az aranyszőrű báránykájával,

hogy szerencsét próbáljon. Útközben sokan csatlakoznak hozzá,

no nem éppen jó szántukból, de a végén a tiszta szívből kacagó

királykisasszony lakodalmán vígan táncolnak.

Játékidő 50 perc, 4–12 éves korosztály számára.

Játékmesterek: Benedek Gyula – Zanotta Veronika – Balázsi István – Rendezte: Zanotta Veronika

Május 29. 18.30 óra: Ha szeretsz, miért nem szeretsz? – Dr. Bánki György és Dobray Sarolta irodalmi-pszichológiai estje

„Lehet-e úgy szeretni, hogy a másik belefogy, hogy viszket tőle a bőre, szúr a gyomra, hogy nem kap levegőt? Ki lehet-e szeretni a szuszt egy emberből?” (Üvegfal) (jegyek csak online elérhetők – dinamikus árazás)

„Az igazi szeretet is függés. A függésnek van szép értelme is. De a szeretetteli függésben egymás szükségleteinek a betöltése a hangsúlyos, nem az, hogy egyik ember a másikat a saját részeként határozza meg, vagy önmagát a másik halmazaként.” (A legnagyszerűbb könyv a nárcizmusról)

Az irodalmi-pszichológiai esten Dobray Sarolta író, az Üvegfal című regény, és dr. Bánki György pszichiáter, az A legnagyszerűbb könyv a nárcizmusról című könyv szerzője beszélgetnek a manapság olyan gyakran emlegetett „bántalmazó kapcsolatokról”. A bántalmazás az egyik legmegfoghatatlanabb kapcsolati ártalom, már csak azért is, mert gyakran mindenféle fizikai erőszak nélkül képes lassan, szinte észrevétlenül megmérgezni az életünket. Ha körbe – vagy épp magunkba – nézünk, észrevesszük, hogy kisebb vagy nagyobb mértékben, így vagy úgy szinte mindenki érintett. Már ha észrevesszük… A bántalmazás mintázata ugyanis felismerhetetlen az avatatlan szemnek. A gyanútlan ember számára átláthatatlan, mi is történik vele valójában, miért fogy körülötte a levegő, mi az, ami fokozatosan elszívja az életerejét, ami elbizonytalanítja, sokszor egészen addig a pontig, amíg szinte alig ismer önmagára.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Pünkösdi könyvvásár

Milyen is ez a bonyolult dinamika? Hogyan épül föl? Hova vezet? Mennyire veszélyes? Van-e belőle kiút? Egy párkapcsolatban – akár egy kívülről tökéletesnek tűnő házasságban – miért ébred az egyik fél folyton növekvő légszomjjal, és miért érzi, hogy lassan kicsúszik alóla a valóság talaja?

Miért csinálja az egyik? Miért hagyja a másik? Mi ez a gyakran eszméletvesztésig pörgő tánc? Szeretet, szerelem hajtja? Vagy ezeknek épp valamiféle ellenkezője…?

Miért választjuk azt, akit választunk, sokszor látszólag teljesen vakon? És hogy jön ide a nárcizmus? Ezekre a kérdésekre keressük a választ, egy ponton a közönség részvételével is.

A beszélgetés végén a két könyv kedvezményesen megvásárolható, amiket a szerzők örömmel dedikálnak. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments