Jön az új lottó, amin elvileg 28 milliárdot lehet nyerni

eurojackpot-250A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) engedélyezte a Szerencsejáték Zrt.-nek az Eurojackpot nevű sorsolásos játék szervezését – írja hétfői számában a Világgazdaság.

A hazai lottózókban – a tervek szerint – október 4-től lehet majd tippelni a játékra. Az Eurojackpot drágább lesz a lottónál, de többet is lehet vele nyerni. Az alapjáték valószínűleg 640 forint körül lesz, de ez változhat az euró árfolyamától függően.

A csehországi és szlovákiai bevezetéssel együtt már összesen jelenleg 17 országban lehet majd tippelni az Eurojackpotra a kontinensen.

Az EuroJackpot 2012 márciusától létezik, ma 14 országban játszható Spanyolországtól Finnországig. A lehetséges főnyeremény 90 millió euró (mintegy 28 milliárd forint) adómentesen, egy tipp 2,5 euróba kerül. A legnagyobb nyeremény eddig 61 millió euró volt.

Október 10-én a lottó szabályai változnak: 5 főszámot kell majd eltalálni az 50-ből, de a két plusz számot az eddigi 8 helyett 10-ből sorsolják majd, nagyon hasonlóvá téve ezzel a játékot a nagy testvérhez, az Euromillionshoz.

Ugyanakkor a telitalálatos esélye még a hazai ötöslottónál is kevesebb (1 a 95 millióhoz). ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments