Új kistraktor kaszálja a füvet a város zöldterületein

Egy korszerű, gazdaságosan üzemeltethető fűnyíró kistraktorral gazdagodott a Váci Városfejlesztő Kft. zöldfelület fenntartási részlegének eszközparkja. Első feladatai közé tartozott a Vigalom füves területeinek előkészítése, a későbbiekben pedig a nagyobb, egybefüggő területeken veszik majd hasznát, úgymint a Duna-part, a lakótelepek és parkok zöldterületének nyírása, rendben tartása.

A Kubota BX231 tipusú traktor egy erős, robosztus építésű, összkerék hajtású munkagép, amely a városban található majdnem összes munkaterületen használható – számol be a hírről a cég honlapja.

Mezei Helga főkertész elmondta: a régi traktorunk, ami most már nyolcadik éve dolgozik náluk, sajnos többször meghibásodik, és így nem tudják elvégezni a munkákat. „Napközben leáll, és szerelnünk kell, több alkalommal, úgyhogy most már egy üzembiztos traktorra volt szükségünk, ami hasonló kaliberű, mint az Iseki traktorunk” – mondta a városi főkertész.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Kurdi Csabáné Péchy Blanka díjat nyert

A holding ezen két munkagépen kívül rendelkezik még egy Antonio Carraro kistraktorral és 10 fűkaszával is, azonban bizonyos helyeken mindenképpen szükséges a fű- és lombgyűjtős traktorok használata. Az új kistraktor úgynevezett magasürítésű, tehát a gyűjtőtartályát közvetlenül egy platós kisteherautóra tudja üríteni, megkönnyítve és meggyorsítva ezzel a gyűjtési folyamatot.

A munkagép továbbá alkalmas arra is, hogy a már levágott, felaprított füvet visszaterítse a füves területre, ezáltal egy mulcsréteget képezve azon. A Váci Városfejlesztő Kft. egyébként összesen 1 millió négyzetméternyi zöldfelületet gondoz a közigazgatási határon belül. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!