Városi nyári napközis tábor – élmény-cunami 2024-ben is

Szünidős nyári gyermektábor, minőségi programok, élmények, kikapcsolódás, feltöltődés. Sok gyereknek ez mind csak álom és maradnak otthon a négy fal közt, vagy épp a közeli játszótéren lógnak a haverokkal. Éppen ezért gondoltak idén nyáron is ezekre a gyermekekre Vác Város Önkormányzata és a Váci Humán Szolgáltató Központ Család és Gyermekjóléti Központ óvodai és iskolai szociális segítői. Közös szervezésükben a Városi Nyári Tábor a jövő héten startol. Természetesen már minden hely elkelt, a gyermekek már tűkön ülve várják a színes programokkal tűzdelt „élmény-cunamit”.

Kreativitás és támogatás: boldog táborozó gyerekek

A táborra a költségvetést, az anyagi forrást Vác Város Önkormányzata, a szakmai programot a VHSZK dolgozói, az óvodai és iskolai szociális segítők biztosítják. Tehát idén is a Városi Nyári Napközis Tábort Vác Város Önkormányzatának Gazdasági Hivatalával együttműködésben szervezi meg a Váci Humán Szolgáltató Központ óvodai és iskolai szociális segítők és iskola védőnők lelkes-kedves, kreatív csapata. A szakemberek egész évben az iskolai foglalkozásoknak köszönhetően természetesen már jól ismerik a város iskoláit és a gyerekeket.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  A Zöld Menedék Állatvédő Alapítvány hírei

Tematikus hetek-szuper programokkal

A városi nyári napközis tábor 2024-ben, négy héten át, július 8-tól augusztus 2-ig tart, az alsó tagozatosoknak, tehát elsőtől negyedik osztályig táborozhatnak a gyermekek. Minden heti turnusban 60 gyermeket tudnak fogadni.

A táborban tematikus hetekkel készülnek. Fókuszban lesz a sport, a kézműveskedés, a tánc, a jóga, a csapatépítő játékfoglalkozások sora, az önfejlesztés, mint például az énhatárok tartása, betartatása. Sok-sok kirándulás, Ki mit tud? is lesz, de még a felelős állattartásról is tartanak foglalkozást.

„Színes programokkal készültünk, rengeteg kézműves foglalkozás, sporttevékenység, jóga, Ki mit tud? és természetesen külső helyszínen megvalósuló kulturális programok és kirándulások. Például Alsópeténybe is ellátogatnak a Prónay-kilátóhoz” – vázolta lelkesen a programokat Papp Livia, óvodai-iskolai szociális segítő, a nyári programok szakmai felelőse.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Erősítjük az együttműködésünket a térségben

Lesznek meghívott vendég előadók is, például a mesemondó Zalka Csenge és Kiss Péter táncoktató.

Egészségnevelés-iskolavédőnők

A programok megvalósulásában az iskola védőnők is fontos szerepet vállalnak, egészségmegőrző prevenciós programok keretében valamint biztosítják a gyermekek egészségügyi ellátását is. Soha nem lehet eleget tanulni, beszélni a helyes fogápolásról, a kézmosás fontosságáról, a kamaszkori testi higiénia kihívásairól, a kamaszkort megkeserítő pattanások helyes kezeléséről. Többek között ilyen egészségmegőrzést hivatott témákról is szó lesz a táborban, természetesen könnyed, játékos, interaktív formában a gyerekekre hangolva.

A városi nyári napközis tábor szervezői remélik, hogy a szuper idei tábori élményekkel gazdagítani, színesíteni tudják a gyerekek vakációját és szeptemberben az iskolába visszatérve majd a nyári élménybeszámolók része lesz ez a tábor is. (Baranyi Marcsi, VHSZK dolgozója) ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments