Nagyszabású jótékonysági-rendezvénynap lesz Dunakeszin

Október 12. napja igen mozgalmas lesz a Magyarság Sporttelepén, ugyanis már reggel 9 órától kezdetét veszi Dunakeszi legnagyobb és egész napos jótékonysági-rendezvénye. Az első ízben megrendezésre kerülő egész napos jótékonysági-eseményen, lehetőség lesz ingyenes szűrővizsgálatokon részt venni, jó minőségű használt plüsst és mesekönyveket leadni az arra rászoruló hátrányos helyzetű vidéki intézmények számára, valamint szurkolni is lehet a női kézilabda csapatoknak a jótékonysági bajnoki mérkőzés kapcsán.

Délelőtt a Rotary District Clubjainak Szövetsége, a Magyar Stroke Társaság és az Országos Mentőszolgálat a Magyarországi Rotary Klubok szervezésében, Stroke prevenciós délelőttöt tart majd. A program célja a betegség megelőzése, a kialakult betegség esetén a tünetek felismerése, az ellátás megkezdésének mielőbbi elősegítése. A helyszínen prevenciós szűréseket, tanácsadást is tartanak a szakmai partnerek. A METRO Áruházak minden résztvevő ponthoz biztosítják majd a frissítő ásványvizet, almát és banánt. A délelőtt folyamán befolyt támogatásokból, a településhez legközelebb található Stroke központot támogatják majd a résztvevők.

Délután pedig a nap fő eseménye 15 óra 30 perces időpontban veszi kezdetét a Magyarság Sportcsarnokban, a „Hozz magaddal egy plüsst a csarnokba” elnevezésű jótékonysági program keretében. A délutáni jótékonysági esemény elsődleges célja az, hogy minél több jó minőségű használt plüsst, illetve mesekönyvet juttassanak el a térségben élő civil adományozók, és az Örökbe Fogadok Egy Ovit Mozgalom közösen, a halmozottan hátrányos helyzetű gyermekeket nevelő, Nógrád vármegyei intézmények számára. A helyszínen jótékonysági tombolajegy vásárlására is lesz lehetőség, mely összeg teljes egészében az Örökbe Fogadok Egyesületnek kerül átutalásra, ezáltal is segítve az arra rászoruló intézményeket, gyermekeket és családokat. A jótékonysági adományozásban a VSD kézilabda szakosztály is részt vesz, így az esemény a VS Dunakeszi – Gödi SE női kézilabda bajnoki mérkőzéssel párhuzamosan zajlik majd egy időben, a Magyarság Sportcsarnokban.

Barát Hella az Örökbe Fogadok Egy Ovit Mozgalom alapítója elmondta, hogy rendkívül örül a VS Dunakeszi megkeresésének és a lehetőségnek, amit a sportegyesület és a város biztosít díjmentesen a rászoruló intézmények számára. Hella azt is külön megjegyezte, hogy a Dunakanyarból már eddig is nagyon sokan csatlakoztak a mozgalomhoz és országos szinten is kiemelkedő az a támogató háttér, amit az itt élők nyújtanak a nehéz sorsú gyermekek és családok számára. Hozzáfűzte, hogy tízezrével élnek hazánkban olyan, néhány éves kicsik, akik vezetékes víz és áram nélküli otthonaikból járnak a meleget és ételt adó óvoda biztonságos épületébe. Ahol rácsodálkozhatnak az angol WC mágikus örvényére, a csapból folyó víz csodájára, a játékok varázsára. Ahol az óvónéni ölelő karjaiba temethetik magukat. A cél az, hogy őket elérjük, hogy nekik segítsünk közösen.

Lindner Ádám a VS Dunakeszi elnöke elmondta, hogy nagy megtiszteltetés az, hogy városunkban üdvözölhetjük ezt a nemes küldetést célként kitűző mozgalmat. Nagy öröm számunkra az is, hogy a rendezvény által még több és még nagyobb adományt tudunk elvinni az arra rászoruló vidéki intézményekbe. Ugyanakkor még az adományozók számára is jelentős segítséget kívánunk nyújtani, hiszen mi magunk raktározunk, illetve a jótékonysági sportrendezvényen összegyűlő jó minőségű használt plüsst és mesekönyveket, teljes egészében önkéntes VSD szülők fogják kiszállítani az arra rászoruló, hátrányos helyzetű régiók intézményeibe.

A „Hozz magaddal egy plüsst a csarnokba” esemény háziasszonya Kundlya Zsófia, VSD szakosztály vezetője és a házigazdája Pethő Krisztián, Dunakeszi német nemzetiségi képviselője lesznek majd. Az eseményen fellép a VSD Cheerleader csapat.

A szervezők kérik, hogy a délutáni jótékonysági bajnoki mérkőzésre, csak olyan jó minőségű plüsst, vagy mesekönyvet hozzanak a kedves felajánlók, amikkel a saját gyerekeik is szívesen játszanának, vagy olvasnák azt. A délutáni jótékonysági mérkőzés, teljes mértékben időjárás független, fedett helyen lesz megtartva.

A szervezők ugyanakkor felhívják az egész napos esemény iránt érdeklődök figyelmét, hogy a nagy érdeklődésre való tekintettel, használják parkolás céljából a Sólyom utcai parkolót, illetve a sportcsarnok és a vasút között található új parkolót, vagy a Diáknegyed parkolóit. A női kézilabda mérkőzés félidejében, a megadott jelet követően, minden plüss állatott be lehet majd dobni a pályára. A jó minőségű mesekönyveket pedig, az erre kijelölt helyen lehet majd leadni a sportcsarnok területén, a mérkőzés idején. (Városi Sportegyesület Dunakeszi)

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
legújabb
legrégebbi legnépszerűbb
Inline Feedbacks
View all comments