Stroke prevenciós délelőtt a Magyar Rotary Clubok szervezésében – Vácott is várják az érdeklődőket

Stroke prevenciós délelőttöt tartanak október 12-én szombaton 9-től 13 óráig az ország több pontján a Magyar Rotary Clubok szervezésében. Vácon, a Curia épületében és az előtte lévő harangjáték pavilonnál rendezik meg az eseményt, melyre szeretettel várják az érdeklődőket.

Rotary District 2024-2025-ös Rotary évének az egyik legnagyobb projektje, a Stroke prevenciós délelőtt, melyet az eddigi visszajelzések szerint az ország 18 városában (Baja, Budapest, Dunakeszi, Hódmezővásárhely, Kecskemét, Kiskunhalas, Kozármisleny, Mátészalka, Miskolc, Mosonmagyaróvár, Nyíregyháza, Orosháza, Pécs, Szeged, Szekszárd, Szentendre, Vác és Szentes-Csongrád)

A program célja a betegség megelőzése, a kialakult betegség esetén a tünetek felismerése, az ellátás megkezdésének mielőbbi elősegítése.

Fontos feladata a rendezvénynek az Országos Mentőszolgálat által gesztorált Életmentő alkalmazás és a SzívCity megismertetése, illetve letöltésének kezdeményezése a rendezvény helyszínein ÉletMentő App – Országos Mentőszolgálat (mentok.hu) – SzívCity (szivcity.hu)

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Október 1-jétől változnak a hulladékszállítási napok városunkban

Mindezek mellett aktív mozgást szerveznek, (séta) amelyre a résztvevők a klub által meghatározott nevezési díjat fizetnek. A nevezési díjból befolyt bevétellel a településhez legközelebb található stroke központot támogatják a MST-n keresztül.

A délelőtt folyamán prevenciós szűréseket, tanácsadást is tartanak a szakmai partnerek. Az OMSZ vállalta, hogy az Országos Stroke Prevenciós Délelőttön szakmai segítséget nyújt. Munkatársai aktívan részt vesznek, előadást tartanak a klubok által szervezett rendezvényeken, bemutatják az Életmentő alkalmazást. Vérnyomás- és vércukorszint mérést végeznek.

Vácon a rendezvényhez szükséges terület és helyiség a főtéri harangjáték pavilon és a volt Curia épületének kapualja és a közte lévő szabad tér. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
legújabb
legrégebbi legnépszerűbb
Inline Feedbacks
View all comments