Elszabadult lovakat fogott be egy bátor nagymarosi önkéntes tűzoltó

lovak vágtáznak - illusztrációA Nagymarosi Önkéntes Tűzoltó Egyesület egyik tagja az év utolsó napján két elszabadult lovat “fogott” a Nagymaros és Kismaros közötti főúton. Nagymaros irányából két hátasló vágtázott Szilveszter napján Kismaros felé a 12-es úton. Az autósok a veszéllyel mit sem törődve előzték a megvadult lovakat, ezzel még jobban megijesztve az állatokat. Az egyesület tűzoltója, látva az autósok felelőtlen viselkedését, a lovak mellé hajtott az autójával.

Addig kísérte őket, amíg az állatok a főútról a Duna felé lekanyarodtak. Onnan már gyalogosan követte őket és nem engedte, hogy visszamenjenek a főútra, amíg a ló tulajdonosa a helyszínre nem érkezett. Gazdájukat a nagymarosi állatorvos segítségével sikerült telefonon elérni, aki ekkor már harmadmagával az elszökött lovak nyomába eredt.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK
Az októberi hétvégéken is lehet utazni Dunakanyar Napijeggyel

Korábban is volt hasonló eset, akkor a Verőce és Vác közötti szakaszon futott egy ló a 12-es főúton. Akkor a tulajdonosának sikerült gyorsan befognia az elszabadult állatot, így nem történt baleset. Ilyen esetekben sokszor csak a gyors cselekvés segít!

A mostani esetnél is a szerencsének köszönhető, hogy a megrémült állatok nem okoztak közúti balesetet, és élve megúszták a vágtát! (Váci Napló) ♦

14 napos próbaolvasás!
Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments