Beer Miklós születésnapja: ne kőtemplomokat építsünk, hanem lelki közösségeket

Beer Miklós püspökEmlékszem, hogy amikor tíz éve megyéspüspökké nevezte ki Boldog II. János Pál pápa Beer Miklóst, akkor az a hír járta, hogy korábbi helyén, Pilismaróton egy Trabantban szállította a fiatalokat, sokszor szabályokat szegve is, hiszen nem annyian ültek benne, ahányan lehetett volna. Persze a rendőrök tudták, hogy jó szándékból szeg szabályt, és ezért soha nem büntették meg. Szeretett püspökünk – aki pattant már bringára, beállt a városi tornába és láttuk már motoron, vagy Trabiban is – június elsején ünnepli 70. születésnapját és kinevezésének 10. évfordulóját.

– Továbbra is szívügyem, hogy a családok egymással szorosabb kapcsolatba kerüljenek. A kisgyerekes családok például segítsék egymást. Az egyházközségek között alakuljon ki testvérkapcsolat. Nekünk olyan kedves, hogy van  a donaueschingeni  és az ipolysági kapcsolatunk is a határon túl, de itt is legyenek városi és falusi közösségi körök és kapcsolatok. Az egyházmegye tagjai látogassák egymást, egymás ünnepeit együtt éljék meg. Nem is beszélve arról, hogy a városi ember segítse a falusi embert azzal, hogy megveszi a termékeit. A falusi ember meg így gondoskodjon a városiról. A tervem mondjuk így: a szeretetháló kiépítése- mondta az interjúban Beer Miklós.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  A Zöld Menedék május 1-jei és gyermeknapi programjai – Idén is hirdetnek rajzpályázatot

Interjúnk a szombaton a dómban a 11 órakor kezdődő misén 70. születésnapját ünneplő Beer Miklós megyéspüspökkel a Váci Napló pénteken megjelenő számában olvasható. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments