Világsztár lehet a Sződön gyártott magyar tofu

tofu-520Bejutott a legjobb innovációk közé egy magyar fejlesztésű, csíráztatott szójából készült tofu a világ legnagyobb élelmiszeripari vásárán, a kölni Anugán. A vásár 2013 íze nevű versenyén 10 kategóriában válogatták ki a legjobb fejlesztéseket.

A magyar termék az úgynevezett Fine Food kategóriában jutott be a díjazottak közé. A szakmai zsűri egyebek között egy német fejlesztésű, rózsaszínű basmati rizst, egy szingapúri cég fekete színű szójatejporát és egy portugál gyártó fokhagymás mézét díjazta a magyar tofu mellett.

A magyar fejlesztés több mint 1200 termékkel versenyezve jutott a legjobbak közé. Alapanyaga a Yaso márkanevű, génmódosítás nélküli (GMO-mentes) szójababból természetes úton előállított, adalékanyagokat nem tartalmazó szójatermék.

A Yaso teljes értékű, húshelyettesítő fehérjeforrás és "univerzális termék", vagyis a tofu csupán egy a sok lehetőség közül, amire alkalmas –  mondta Szilbereky Jenő, a Fitorex Kft társtulajdonos-ügyvezető igazgatója. A magyar szabadalom alapján lehet gyártani például csökkentett szénhidráttartalmú, gluténmentes, és búzalisztet egyáltalán nem tartalmazó tésztát, vagy éppen koleszterinszegény húskészítményeket. A cég több százmillió forintot fordított a Yaso kifejlesztésére, és mintegy félmilliárd forintos beruházással épített üzemet a Dunakanyarban fekvő Sződön. (MTI)

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments